Каталог
Каталог

Systea GmbH

  • EN 1090

05.12.2023 01:12

Изкуството на прецизното и бързо закрепване на 3D елементи

В епоха, характеризираща се с недостиг на работна ръка и все по-кратки срокове за вземане на решения по време на разработването на проекта, вече са налични инструменти като 3D планиране и проектиране. Тясната координация и сътрудничество между производителя на строителни елементи, архитекта и изпълнителя на фасадата означава, че сглобяемите елементи могат да се изпълняват с по-кратки срокове за монтаж.

За да се сглобяват бързо и прецизно, са необходими специално разработени системи за подконструкция, възможности и технологии за предварителен монтаж, както и преосмисляне на планирането и монтажа. Сградните елементи са по-тежки и не са толкова дребномащабни, което отговаря на съвременните архитектурни изисквания.

Голямоформатните строителни елементи като архитектурни атракции за окото
В SPURWERK, впечатляващия строителен проект на бременския инвеститор и проектант "Peper & Söhne", изискванията на съвременната архитектура са приложени на практика. На мястото на бившата товарна гара Нойщадтсгютербанхоф (Neustadt) на площ от около 90 000 кв. м се създава модерна, многофункционална търговска комбинация от офиси, занаятчийски работилници, шоуруми и ресторанти.

Westphal Architekten BDA са отговорни за градския облик на новата просторна работна среда. Новоразработеният квартал се отличава с многоетажни, облицовани със сиво-пепеляви тухли сгради, поддържани от бетонни цокли с антрацитен цвят и етажна височина.

Сигурна опора за триизмерни, голямоформатни бетонни колони в елементното строителство
Специална конструкция от доказаната профилна система SYSTEA UBE NG свързва плочите и фитингите, произведени от RIEDER от стъклопластов бетон. За да се ускори времето за сглобяване на стремящите се нагоре, подобни на стрели триизмерни елементи от стъклопластов бетон, бяха избрани двуизмерни елементи от серията formparts. Елементите бяха сглобени така, че да пасват прецизно един към друг със системни ъглови скоби, и след предварителния монтаж бяха доставени на строителната площадка.

В тясна координация с Kohlmeyer Fassadenbau по този начин беше възможно не само многократно да се съкрати процесът на сглобяване, но и перфектно да се съчетае високото качество на предварителния монтаж с работата на строителната площадка. При монтажа на едроформатни елементи на строителната площадка е важно да има точен дизайн на равнината и прецизен монтаж с кран.

Профилната система SYSTEA UBE се характеризира със скрито закрепване на едроформатни фасадни панели. В проекта на сградата в Бремен елементите на облицовката бяха завинтени скрито с помощта на скоби от системата Rieder. За да се отговори на изискванията за топлоизолация, системата SYSTEA беше термично оптимизирана. Закрепването с аграфе може да се извърши на място или в рамките на предварителния монтаж. За по-лесна обработка стенните конзоли са оборудвани с помощно средство за монтаж, което позволява фиксиране и задържане на опорния профил на място.

SYSTEA е на разположение за индивидуални обсъждания и въпроси.

Още новини

Когато си помислите за Баухаус в Берлин, автоматично го свързвате с Гропиус. С новата сграда на B...

С незабавен ефект SYSTEA се предлага с BIM съдържание на всички системи за подпокривно строителст...

Успешна комбинация от старо и ново