Каталог
Каталог

Systea GmbH

  • EN 1090

30.09.2022 15:09

Фасадните системи SYSTEA са достъпни в цифров вид като BIM съдържание

С незабавен ефект SYSTEA се предлага с BIM съдържание на всички системи за подпокривно строителство на waya от BIMsystems. Проектантите имат възможност да поставят и конфигурират системните решения директно в собствената си CAD система и да предават на производителя важните данни за производството. С тази стъпка SYSTEA разширява цифровото си портфолио в сътрудничество с BIMsystems.

SYSTEA дигитализира фасадните конструкции в BIM съдържание, за да подпомогне оптимално процеса на планиране с BIM
С помощта на BIM (Building Information Modelling) строителните проекти могат да бъдат дигитализирани от самото начало, а важната информация за планирането, изпълнението и инфраструктурата може да бъде събрана и управлявана в така наречения цифров близнак. За прилагането на практика се изискват данни, съвместими с BIM, като източник на информация, наред с други неща. За да подпомогне проектантите в дигиталното планиране и да продължи да развива дигитализацията на строителството, SYSTEA предоставя своите системи за подконструкция като BIM съдържание.

От април насам продуктовата информация на SYSTEA е достъпна като BIM съдържание в waya. waya функционира като плъгин за CAD системите ArchiCAD и Revit и създава връзка между проектантите и производителите. В допълнение към геометричните данни на своите строителни продукти, SYSTEA интегрира и свързания с тях експертен опит в съдържанието на BIM. Това води до уникална гъвкавост на съдържанието на BIM в waya. В допълнение към класическото поставяне на BIM съдържание в CAD системата, waya дава възможност за конфигуриране на продукти с помощта на BIM. Съдържанието на BIM от SYSTEA може да се конфигурира онлайн и да се индивидуализира, преди да се интегрира в CAD планирането с помощта на приставката. Така отнемащите време ръчни корекции в CAD системата остават в миналото.

В допълнение към високата степен на персонализация на съдържанието на BIM, проектантите ефективно пестят време при търсенето, избора и разполагането на цифровизираните системи за подконструкция благодарение на ясния интерфейс waya. Юрген Валтер, продуктов мениджър в SYSTEA, приветства този подход: "В SYSTEA се стремим непрекъснато да опростяваме ежедневната работа на нашите бизнес партньори. С BIMsystems имаме партньор на наша страна, който ни подкрепя в това. Нашите системи за подконструкция са индивидуални и с високо качество. Това трябва да бъде отразено в цифровото приложение. Ето защо ние разчитаме на BIMsystem, тъй като тя картографира и сложните системни изисквания и все пак остава оперативна за потребителя."

"В един свят, който непрекъснато става все по-сложен, ние искаме да улесним ежедневната работа на нашите бизнес партньори с всичко, което правим." Това мото е част от мисията на SYSTEA. Както в производството на подконструкции за фасади, така и в цифровите консултантски услуги. С помощта на waya консултантите по недвижими имоти на SYSTEA могат директно да преглеждат съответното BIM съдържание за запитванията на проектантите, да го променят и да го предоставят правилно на проектанта. По този начин компанията съпровожда проектантите ефективно в процеса без излишни итерации.

Резултатът: архитекти, строители и търговци, както и жилищни компании се възползват от безпроблемна работа в мрежа при BIM планирането, консултации директно в CAD системата, цифровизирани данни за проекта и продукта и подходяща за адресата информация по време на целия процес на планиране.

SYSTEA гарантира актуално и правилно BIM съдържание - по всяко време
BIMsystems използва съществуващите цифровизирани данни за материали и продукти като цифровизирана експертиза за съдържанието на SYSTEA BIM. чрез средата за поддръжка на linya by BIMsystems тази продуктова информация се развива в BIM съдържание и се създава, управлява и актуализира с помощта на експертни знания под формата на правила и логики от самия производител. Това означава, че съдържанието на BIM в waya е винаги актуално и може да се прилага от производителя. по този начин "Опростяването на фасадите" се превръща в реалност за проектантите - за производителите и проектантите.

Ето защо експертът по фасади сега разчита на waya от BIMsystems. Защото високата ефективност и функционалност на BIM системата за SYSTEA сама по себе си е убедителна: кратки срокове за изпълнение и малко усилия при създаването на BIM съдържанието чрез средата за поддръжка "linya".

waya е безплатна за проектантите с всички основни функции! Тя позволява на тях и на други заинтересовани страни в строителството да търсят, трансформират, конфигурират и разполагат BIM съдържание от SYSTEA и да си сътрудничат с партньори в централен модел на данни. Инсталацията е лесна: След изтеглянето на безплатната приставка и инсталирането ѝ потребителите трябва да се регистрират само веднъж безплатно. След това системата waya е готова за работа и може да се управлява директно от CAD системата.

Още новини

В епоха, характеризираща се с недостиг на работна ръка и все по-кратки срокове за вземане на реше...

Когато си помислите за Баухаус в Берлин, автоматично го свързвате с Гропиус. С новата сграда на B...

Успешна комбинация от старо и ново