Каталог
Каталог

Carl Zeiss IQS Deutschland GmbH

Carl Zeiss IQS Deutschland GmbH

Carl Zeiss IQS Deutschland GmbH

17.06.2023 01:06

Нови функции ZEISS CALYPSO 2023

ZEISS CALYPSO 2023


Акценти на новите функции
Висока ефективност, съчетана с гъвкавост и надеждност - това е фокусът на разработката на ZEISS CALYPSO. над 80 нови функции и допълнителни разработки: В тазгодишната версия на софтуера има много подобрения в производителността, както и оптимизирани указания за потребителя.

Нова математика за допустими отклонения от формата и положението
За да се оптимизира допълнително оценката на допустимите отклонения от формата и положението за потребителите на ZEISS CALYPSO, тази година софтуерът предлага подобрени алгоритми за оценка съгласно различни стандарти, като ISO-GPS и ASME. Това ви позволява да работите още по-ефективно с допуските за форма и положение и да се възползвате от контрола на качеството, използвайки този метод.

Оптимизиран работен процес за оптични координатни измервателни машини
Тази година ZEISS CALYPSO предлага и нови функции за оценка на оптични координатни измервателни машини, като ZEISS O-DETECT. Например, потребителят може да използва обзорната камера за навигация или автоматично да търси геометрични елементи в заснетото изображение.

Още по-удобно за потребителя: нов инструментариум
Новият инструментариум намалява броя на работните стъпки. Често използваните функции за инспекция могат да се съхраняват като предпочитани в отделна кутия с инструменти.

Подобрен автоматичен анализ на дефекти
Тазгодишната версия предлага още по-усъвършенстван автоматичен анализ на дефекти: всички дефекти се показват автоматично в интерактивния отчет. Подобрените автоматизирани графики показват всеки детайл, динамичното увеличаване на интерактивния отчет предлага нови възможности при малки механични детайли, но също така и при много електронни компоненти.


Още нови функции в ZEISS CALYPSO 2023

Подобрена използваемост: Светофарът в лентата с инструменти на ZEISS CALYPSO сега е още по-добре адаптиран към вашите нужди. По-бързо извикване на помощ или на ZEISS Portal.
Подобрения CAD дисплей: Операцията е опростена, възможен е прозрачен дисплей

CALYPSO крива: Автоматично предварително задаване на стратегия, морфологичен филтър за криви, ново напасване на кривата "Mesh best fit"

CALYPSO pcm: Търсене и заместване вече с икона, достъп до единични отклонения във формата на линия, крива и повърхнина, чрез PCM, нова PCM команда "convert()"

CALYPSO freeform & point set: подобрена е работата на цветното показване, напасване със заключване на всички степени на свобода

CALYPSO roughness: подобрена е оценката на грапавостта в отчета

... и много други.

Още новини

От прах до компоненти, произведени по метода на добавъчното производство



От прах до адитивно произведени компоненти Адитивното производство предлага голям пот...

31.07.2024 01:05

ZEISS O-INSPECT duo
Микроскоп и измервателно устройство в едно

12.06.2024 01:05

ZEISS O-INSPECT duo
Микроскоп и измервателно устройство в едно

"Дори една малка метална частица мръсотия може да причини значителни щети в нашите високопроизвод...

17.05.2024 01:05

ZEISS O-INSPECT duo
Микроскоп и измервателно устройство в едно