Каталог
Каталог

Carl Zeiss IQS Deutschland GmbH

Carl Zeiss IQS Deutschland GmbH

Carl Zeiss IQS Deutschland GmbH

30.05.2024 01:05

Групата INNIO анализира химическия състав на остатъчните частици от мръсотия с помощта на разтвор на ZEISS

"Дори една малка метална частица мръсотия може да причини значителни щети в нашите високопроизводителни двигатели", подчертава Кристиан Трогер, ръководител на операцията "Качество" в INNIO в Йенбах. Ако например в лагера на щурвала се открие метална частица с размерите на песъчинка, има опасност масленият филм в лагера да се скъса. Без достатъчно смазване това увеличава триенето между коляновия вал и лагера на шарнира, което може да доведе до сериозни повреди.

Групата INNIO определя стандарти в цялата индустрия по отношение на производителността и надеждността на двигателите. Генераторните агрегати на Jenbacher, както и системите за комбинирано производство на топлинна и електрическа енергия и охлаждане в мощностния диапазон от 250 KW до 10,4 MW могат да работят с различни енергийни източници, като например сметищен газ, газ от канализацията, биометан или водород, проправяйки пътя на клиентите към преминаване към нулево нетно потребление.
Колкото по-висока е обаче ефективността и плътността на мощността на двигателите, толкова по-високи са пиковите налягания и натоварванията на лагерите. Отговорът на конструкторите е по-твърди лагери и по-малки смазочни междини. Това обаче увеличава риска от т.нар. частици-убийци, които причиняват разрушаване на масления филм.

Още новини

От прах до компоненти, произведени по метода на добавъчното производство



От прах до адитивно произведени компоненти Адитивното производство предлага голям пот...

31.07.2024 01:05

ZEISS O-INSPECT duo
Микроскоп и измервателно устройство в едно

12.06.2024 01:05

ZEISS O-INSPECT duo
Микроскоп и измервателно устройство в едно

17.05.2024 01:05

ZEISS O-INSPECT duo
Микроскоп и измервателно устройство в едно

Бъдете в крак с динамичния свят на автомобилната индустрия и електромобилността! Получете ексклуз...