Каталог
Каталог

Comet Yxlon GmbH

  • ISO 9001:2015

12.05.2023 02:05

Батерия Insights, захранвана от Dragonfly

възходът на електронната мобилност доведе до огромен ръст на пазара на батерии през последните години, като краят му не се вижда. Същевременно се увеличава търсенето на технологии за проверка, които да гарантират експлоатационните характеристики и безопасността на батериите, както и да принудят сегашните високи нива на скрап да паднат на колене и да увеличат производителността на производителите. Рентгеновата технология е най-подходяща за тази цел, особено компютърната томография, която може да се прилага за подробен анализ на батерийни клетки, модули и дори цели пакети.

За да се гарантира, че сложните батерийни клетки са мощните устройства, които се очаква да бъдат, не трябва да се допускат грешки по време на производството. Съществуват множество източници на грешки: счупвания, въздушни включвания, чужди тела, деформации, дефектни заваръчни шевове или неадекватно подравняване на вътрешните слоеве. Става опасно, когато надвесите са недостатъчни и контактът между катода и анода води до късо съединение и съответно до фатален пожар. Въпросът за безопасността е от първостепенно значение при изпитването на батерии. Ето защо проверката и измерването на надвесите е с най-висок приоритет.

Обективни, надеждни и повтарящи се резултати от изпитването могат да се получат само при оценка чрез софтуер. Софтуерът не познава умората или чувствителността. В основата на Battery Insights е софтуерът за анализ на 3D изображения Dragonfly, който позволява използването на модели за дълбоко обучение. Dragonfly предлага изключително висока чувствителност за откриване на възможни дефекти. А автоматичната оценка може да бъде адаптирана и към специфичните изисквания на отделния производител. Battery Insights се грижи за напълно автоматичната проверка на надвеси и може да обработва и цели партиди с помощта на подходящи държачи за много части. Докладът, който също се генерира автоматично, предоставя информация за състоянието на всяка отделна клетка и може да се използва за идентифициране на тенденции и оптимизиране на производствения процес с цел значително намаляване на брака.

На Control новият софтуерен пакет Battery Insights ще бъде представен на живо с компютърната система Comet Yxlon CT FF35 CT, а Антон дю Плесис, софтуерен специалист Dragonfly, ще демонстрира и обясни водещата на пазара функционалност за сегментиране и дълбоко обучение, която е в основата на Battery Insights, на отделна работна станция на щанда на Comet Yxlon.

Control, Щутгарт, зала 3 / щанд 3202

Още новини

С помощта на компютърна томография трябваше да се анализира съдържанието на вкаменелости в седиме...

от 24.01. - 26.01.2024 г

Nepcon Япония 2024

На тазгодишното издание на Productronica ще предложим новост и ще представим нашата нова 3D рентгенова система, която сме разработили специално за взискателния пазар на полупроводници, във вторник, 14 ноември, от 15:00 ч. на нашия щанд B2.454.

Yxlon се превръща в комета Yxlon. На тазгодишното търговско изложение Control производителят на р...

Yxlon се превръща в комета Yxlon. На тазгодишното търговско изложение Control производителят на рентгенови и компютърни системи за инспекция обяви, че ще промени името си на Comet Yxlon, считано от 8 септември 2022 г. Новата марка подчертава дългогодишната принадлежност на Yxlon към Comet, водеща световна компания за иновативни технологии, фокусирана върху плазмените и рентгеновите технологии