Каталог
Каталог

Eppendorf SE

  • DIN EN ISO 9001
  • ISO 17025
  • ISO 13485

05.04.2023 00:04

Eppendorf добавя дигитална документация към свързаната електронна система за пипети

Pipette Manager служи като безжичен контролен панел за свързаните електронни пипети на Eppendorf, добавяйки нови функции и революционизирайки бързината и възпроизводимостта на ръчното пипетиране.

С тази иновативна система учените могат лесно да регулират режимите, настройките и обемите на свързаните пипети чрез голям сензорен дисплей.

Функцията Liquid Manager на системата предлага предварително определени настройки на пипетите и съвети за техниката за различни течности, осигурявайки постоянни и точни резултати в няколко приложения. Потребителите могат също така да дефинират свои собствени видове течности със съответните настройки на пипетите.

Функцията Pipetting Records (Записи на пипети) предлага решение за правилно документиране на работните процеси на пипетиране, като позволява на потребителите автоматично да записват дейностите и да експортират записите като PDF файл чрез USB.

Представен по-рано като VisioNize® Pipette Manager в Европа, САЩ и Канада, Pipette Manager е преименуван, за да се отличава от други дигитални предложения на Eppendorf, като VisioNize® Lab Suite.

Eppendorf е посветен на непрекъснатото усъвършенстване и добави новата функция Pipetting Records като безплатна актуализация на софтуера за съществуващите клиенти в Европа, САЩ и Канада. Продуктът вече е достъпен за първи път и в Азия и Латинска Америка.

С интегрирането на пипетите Move It® през 2022 г. мениджърът на пипети вече е съвместим с всички пипети Eppendorf Xplorer® (plus) и включва няколко други функции, предназначени да помогнат на учените да управляват своя пипетен парк и да си сътрудничат с лекота. Този основен, лесен за използване инструмент е задължителен за всяка лаборатория, която иска да ускори и подобри ефективността и възпроизводимостта на работните си процеси за пипетиране.

Още новини

При разработването на биопроцеси данните са ключът към успеха.
Необходимо е да се разбере ко...

Ефективно взаимодействие между ръчно и автоматизирано пипетиране Eppendorf представя новата си мо...

Етикетите ACT (Accountability, Consistency, and Transparency - отчетност, последователност и прозрач...

В лабораториите за науки за живота, където прецизността и чистотата не подлежат на обсъждане, тър...

Investigators 2024 печели Клеменс Плашка, Австрия

Независимото жури, председателствано от проф. Лаура Мачески, избра за наградата от 20 000 евро из...