Каталог
Каталог

Kübler Group - Fritz Kübler GmbH

Kübler Group - Fritz Kübler GmbH

  • DIN EN ISO 9001:2015
  • Reach
  • RoHS

Kübler Group - Fritz Kübler GmbH

  • DIN EN ISO 9001:2015
  • Reach
  • RoHS

15.10.2021 01:10

IO-Link - Отваряне на врати за Industry 4.0

Подходящи ротационни енкодери, енкодери с проводниково задвижване и LCD сензорни дисплеи за вашето приложение.

IO-Link се налага все повече на пазара - и тенденцията се засилва. Днес IO-Link се използва в металорежещи машини, производствени линии, интралогистика и опаковъчни машини. IO-Link е символ на простота, намаляване на разходите и отправна точка за внедряване на бъдещите концепции на Industry 4.0. IO-Link продуктите на Kübler откриват нови възможности за вашето приложение. Позволете ни да направим Вашите съществуващи или нови машини/заводи устойчиви на бъдещето. Нашите експерти по IO-Link с удоволствие ще Ви консултират.

Вашите предимства с IO-Link продуктите на Kübler

Спестяване на време и разходи
IO-Link продуктите се забелязват още по време на инсталацията/въвеждането в експлоатация. Благодарение на нечувствителното предаване на IO-Link комуникацията, за целта се използват прости и неекранирани кабели. Продуктите на Kübler се свързват със стандартизирани индустриални конектори M8 или M12. При интелигентните сензори данните за параметрите идват директно от контролера и следователно не е необходимо да се параметрират ръчно. Резултатът е машина, която е готова за работа по-бързо.
Ефективно производство благодарение на профила на интелигентния сензор
Потребителите могат гъвкаво и бързо да оптимизират своите машини или цялото производство според своите нужди/ изисквания по време на текущата работа. Това е възможно с помощта на Smart Sensor Profile от IO-Link. Благодарение на предварително дефинираните класове профили и съответните запаметени функционални блокове, замяната на сензор или преминаването към друга сензорна технология от същия клас профил или други корекции в измерените стойности могат да се реализират бързо и лесно.

Може да се използва независимо
Като използвате IO-Link, вие избирате стандартизиран и независим от полевите шини интерфейс, който позволява директна комуникация от контролера до най-ниското ниво на автоматизация като връзка от точка до точка. По този начин IO-Link masters може да се използва за свързване в мрежа на широк спектър от IO-Link устройства в почти всяка полева шина и система за управление.
Дистанционна диагностика и мониторинг на състоянието
Благодарение на данните за процесите на IO-Link устройство, предавани в обикновен текст, може да се създаде дълбока представа за процесите и приложенията за сервизните техници. В резултат на това ремонтите могат да се инициират предвидливо и да се създадат нови концепции за поддръжка. Това има положителен ефект и върху дистанционната поддръжка, тъй като тя може да се организира по-лесно чрез IO-Link комуникация.

Индустрия 4.0 / готовност за IIoT
Мрежовите и интелигентни продукти са предпоставка за Индустрия 4.0. IO-Link продуктите на Kübler Те са в състояние да кажат: "Кой съм аз? Къде съм аз? Как се чувствам?". Senosren трябва, освен класическата задача за измерване и предаване на измерените стойности, да носят със себе си и други функционалности за свързване на продуктите в мрежа и събиране или предаване на допълнителна информация. С IO-Link се поддържат напълно дефинираните от Kübler "Industry 4.0 / IIoT ready features" (Connectivity, Identification, Diagnostics, Adaptability).

Ефективно производство благодарение на Smart Sensor Profile
Потребителите могат гъвкаво и бързо да оптимизират машините или цялото производство според своите нужди / изисквания по време на текущата експлоатация. Това е възможно с профила Smart Sensor Profile от IO-Link. Благодарение на предварително дефинираните класове профили и съответните съхранени функционални блокове, замяната на сензор или преминаването към друга сензорна технология от същия клас профили или други корекции на измерените стойности могат да се осъществят бързо и лесно.

Дистанционна диагностика и мониторинг на състоянието
Благодарение на данните за процесите от IO-Link устройство, предавани в обикновен текст, може да се създаде дълбока представа за процесите и приложенията за сервизните техници. В резултат на това ремонтите могат да се инициират предвидливо и да се създават нови концепции за поддръжка. Това има положителен ефект и върху дистанционната поддръжка, тъй като тя може да се организира по-лесно чрез IO-Link комуникация.

Още новини

Очакваме с нетърпение да ви видим в

Търговското изложение Sindex в Берн


Нови енкодери PROFIsafe, базирани на платформата Industrial Ethernet.
Индустриалната мрежа E...

Системи с измервателни колелаСистеми за измерване на скорост, определяне на позиция и измерване н...

Благодарение на ранните технологични дискусии се появи решение с добавена стойност, което е устойчиво на бъдещето.
Модулната енкодерна платформа Sendix Plus превръща продуктите от каталога в приложения