Каталог
Каталог

Kübler Group - Fritz Kübler GmbH

Kübler Group - Fritz Kübler GmbH

  • DIN EN ISO 9001:2015
  • Reach
  • RoHS

Kübler Group - Fritz Kübler GmbH

  • DIN EN ISO 9001:2015
  • Reach
  • RoHS

16.08.2023 01:08

За приложения за безопасност: Енкодери PROFIsafe

Нови енкодери PROFIsafe, базирани на платформата Industrial Ethernet.
Индустриалната мрежа Ethernet придобива все по-голямо значение в автоматизацията и особено в областта на функционалната безопасност. Въз основа на собствената си модулна и високопроизводителна платформа за енкодери за индустриален Ethernet, Kübler вече реализира енкодер за PROFINET. Сега Kübler представя своя първи безопасен енкодер за индустриален Ethernet: сертифицираният по SIL3/PLe Sendix S58 PROFIsafe.

Като следваща стъпка в разширяването на новото семейство енкодери Kübler представя новия енкодер Sendix S58 PROFIsafe, сертифициран по SIL3. Енкодерът предава до 15 бита безопасна или до 24 бита несигурна информация, както и напълно резервирана многооборотна информация от 12 бита безопасна информация. Благодарение на архитектурата на платформата това се реализира в абсолютно същия дизайн като енкодера F58 PROFINET. Sendix S58 PROFIsafe е оборудван с най-новите профили (PROFINET v2.35 / PROFIsafe профил v2.6, PROFIdrive профил v4.2, ENCODER профил v4.2,).
Енкодерът отговаря на енкодерния клас 4 и предоставя получените данни за измервания и диагностика чрез стандартните телеграми за безопасност 36/37. С интегрирания уеб сървър новият Sendix S58 е 100% устойчив на бъдещето. В Kübler марката Sendix винаги е била символ на най-високо ниво на здравина и надеждност. Благодарение на здравата лагерна структура в изпълнение Safety-LockTM и високата степен на защита до IP67, новите енкодери PROFIsafe са подходящи за почти всяко приложение.

Концепцията за платформа в областта на функционалната безопасност предлага особени предимства
Многооборотни енкодери S58 са оборудвани с многооборотни предавки. Благодарение на новия дизайн, без класическия капак на полевата шина, новите енкодери пестят място и затова са идеални дори за най-тесните монтажни пространства. могат да се изпълняват и специални изисквания на клиента; както от страна на фърмуера, така и от страна на хардуера: от специални конфигурации по подразбиране, допълнителни телеграми, одобрения (Ex 2/22), повърхностна защита за екстремни изисквания, до допълнителни функции.
За Kübler "жизнеспособността в бъдеще" е специална характеристика на тази нова платформа за индустриален Ethernet. Новите версии на фърмуера могат да се инсталират директно чрез актуализация. Това става бързо и лесно чрез вградения в енкодера уеб сървър. Това дава възможност на потребителите да отговорят на бъдещите изисквания в приложението. Тази характеристика се допълва и от използването на най-новите/новите протоколни стекове, които по този начин носят със себе си значително повече функции.

Приложения

Общо машиностроене, складова логистика, театрална индустрия, кранове, пристанищни кранове, интралогистика - AGV, стакери, конвейерна техника, подемни/ножични маси, роботика, корабоплаване.

Още новини

Очакваме с нетърпение да ви видим в

Търговското изложение Sindex в Берн


Системи с измервателни колелаСистеми за измерване на скорост, определяне на позиция и измерване н...

Благодарение на ранните технологични дискусии се появи решение с добавена стойност, което е устойчиво на бъдещето.
Подходящи ротационни енкодери, енкодери с проводниково задвижване и LCD сензорни дисплеи за вашето приложение.
Модулната енкодерна платформа Sendix Plus превръща продуктите от каталога в приложения