Каталог
Каталог

Maschinenfabrik Berthold HERMLE AG

Maschinenfabrik Berthold HERMLE AG

  • DIN EN ISO 9001:2015

Maschinenfabrik Berthold HERMLE AG

  • DIN EN ISO 9001:2015

26.07.2021 02:07

Роботизирана система RS 05-2 на Hermle с автоматична смяна на палците

захващане, затягане, зареждане и обработване – и то денонощно

Компактна – вариантна – индивидуална
Роботизираната система RS 05-2 намира приложение във всички области, в които се изисква напълно автоматизирано производство на детайли с тегло до 5 kg. RS 05-2 демонстрира всичките си преимущества, като компактност, висока вариантност на магазините, затягащите и захващащите устройства, особено изразено в точното машиностроене и в медицинската техника. Новоразработената система за смяна на палците на захващащото устройство осигурява възможност да се реализира за първи път истински гъвкаво производство в малката роботика, както могат да се използват и двойни захващащи устройства за още по-бърза смяна на детайлите.


Произвеждайте автоматично повече
Комбинацията от захващаща скоба с цифрово управление с голям работен ход и новата автоматична смяна на палците осигуряват възможност за напълно автоматична смяна на детайлите. Чрез комбинацията с индивидуалното зареждане на детайли чрез безстепенно регулируеми универсални матрици Hermle иновативната роботизирана система RS 05-2 увеличава производителността по неповторим начин. Именно тук се крие едно от най-големите предимства: Захващащите и затягащите устройства се адаптират изцяло автоматично към заготовките за детайлите в много голяма и съгласувана зона за захващане или затягане, така че ръчните намеси са почти елиминирани.

Три индивидуално избираеми варианта на магазини се грижат за оптималното подаване на детайлите.

 
Единичен магазин
Единичният магазин с 2 универсални матрици вече е силно решение за много приложения, което прави възможна гъвкавата и печеливша автоматизация.

Магазин с чекмеджета
Идеално присъединен магазин с чекмеджета за максимално възможно място за съхранение в най-малко пространство. Има магазини с 4, 5 или 6 отделни чекмеджета. Голям брой стандартни и лесно регулируеми универсални матрици могат да бъдат адаптирани бързо към всякакви форми на детайла. Дори обработвани детайли с големи размери могат да се сменят и обработват без проблеми.

Палетен магазин
Идеално интегриран: за съхранение, в зависимост от вида на палета, до 67 малки палети. Той предлага възможно най-голям капацитет и осигурява възможност за идеална от гледна точка на ергономията едновременна с производството настройка.

Разнообразен избор от машини
Роботизираната система RS 05-2 може да се адаптира към различни обработващи центри на Hermle: C 12, C 22, C 32,
C 250 или C 400. С място на поставяне от само 2 m2 роботизираната система RS 05-2 винаги предлага свободен достъп до работните пространства на машините, независимо дали системата е адаптирана отпред (C 32, C 250 и C 400), или странично (C 12 и C 22).

Лесна работа
RS 05-2 е напълно интегрирана в софтуерния свят на Hermle и съответно е лесна за управление чрез сензорния екран – като единна машина. При това почти не се налагат
ръчни намеси.

HACS
Hermle "Automation-Control-System" е изпитаният и доказал се софтуер за управление от Hermle. Интуитивната работа и ясната структура помагат да се избягват грешки. Всички важни данни, като общ преглед на системата, работни планове, план на процеса и общ преглед на инструментите, на едно място. Предварително изчисляване на времето за работа и използването на инструменти. Всички новозаредени детайли се поставят автоматично в схемата за последователността на процеса. Влияние върху приоритета на обработката може да се окаже по всяко време. И всичко това чрез плъзгане и пускане при оптимална визуализация.

Можете да намерите още информация и демонстрационна анимация в нашия специален раздел за продукта в www.hermle.de/rs05-2 или в нашия новосъздаден виртуален шоурум www.hermle.de/showroom. Можете да намерите видеоматериал за системата със смяна на палците на нашия канал в YouTube https://www.youtube.com/HermleAG.

 

Още новини

Следваща спирка EMO 2023

От 18.09.23 г. до 23.09.23 г. Maschinenfabrik Berthold HERMLE AG ще се представи...

Роботизирана система RS 1 с 3 модула за съхранение на стелажи - адаптирана към два обработващи це...

собственото решение за автоматизация на Hermle за множество модели на машини

С манипулато...