Каталог
Каталог

Maschinenfabrik Berthold HERMLE AG

Maschinenfabrik Berthold HERMLE AG

  • DIN EN ISO 9001:2015

Maschinenfabrik Berthold HERMLE AG

  • DIN EN ISO 9001:2015

25.06.2021 00:06

Гъвкавост на квадрат - Роботизираната система RS 1 За напълно автоматична обработка на палети и детайли - Автоматизация в сигурен, денонощен процес

Роботизирана система RS 1 с 3 модула за съхранение на стелажи - адаптирана към два обработващи центъра HermleC 22 U
Роботизираната система RS 1 е цялостна комбинирана клетка за автоматизация на палети и детайли. Тази иновация на Hermle осигурява убедителна комбинация от гъвкавост и производителност: Концепцията за съхранение в стелаж осигурява забележително дълго време за автономна работа, смяната на хващачите и адаптерите е автоматична, а напълно функционалната станция за настройка позволява паралелна настройка на палети и носители на детайли по време на работа. Това прави RS 1 подходящото решение за автоматизация за много сценарии. Но това не е всичко. Решението:
система с една или две машини. Роботизираната системаRS 1 е изключително адаптивна. Тя може да се използва с една машина или с две машини, свързани в мрежа една с друга за постигане на максимална производителност. По-късно е възможен и преход от един към два обработващи центъра, както и добавянето на трети модул за стелажи, почистваща инсталация, измервателна машина или транспортна система без водач (DTS).

С монтажна площ от само 12 m2 роботизираната системаRS 1 винаги предлага свободен достъп до работната зона на машините, независимо дали са докинг-станциите на един или два обработващи центъра.

ПРОМЕНЛИВ ИЗБОР НА МАШИНИ

Всеобхватната концепция RS 1 е съвместима с редица обработващи центри на Hermle: C 12, C 22, C 250, C 32,C 400 или C 42. Няма разлика дали две идентични или две различни машини са свързани в мрежа една с друга. За една машина автоматизацията се управлява със системата за управление на автоматизацията на Hermle (HACS) или със системата за управление на производството SOFLEX, а за две машини - винаги със SOFLEX.

АВТОМАТИЧНО ПРОИЗВЕЖДАЙТЕ ПОВЕЧЕ

Контролираните с NC устройства за захващане с дълъг ход и хващачи позволяват напълно автоматизирана смяна на детайлите. Иновативната роботизирана система RS 1 автоматично повишава производителността чрез взаимодействието си със системата за осигуряване на отделните детайли чрез безстепенно регулируеми универсални матрици. И тук е едно от най-големите й предимства: Благодарение на широката гама от възможности за захващане и притискане, NC хващачите и автоматично регулируемите притискащи устройства напасват заготовките на детайлите, като практически елиминират ръчната намеса.

Три индивидуално избираеми модула за съхранение на стелажите осигуряват оптимално осигуряване на детайлите. За палети с размери до 398 x 398 mm или универсални матрици в пет варианта за кубични или

цилиндрични заготовки на детайли - в модулите за съхранение на стелажите има място за всичко, дори и за широката гама хващачи или притискащи устройства. Още един плюс в производителността: Разбира се, машините могат да се управляват автономно.

Още новини

Следваща спирка EMO 2023

От 18.09.23 г. до 23.09.23 г. Maschinenfabrik Berthold HERMLE AG ще се представи...

захващане, затягане, зареждане и обработване – и то денонощно
собственото решение за автоматизация на Hermle за множество модели на машини

С манипулато...