Каталог
Каталог

Franke GmbH

  • DIN EN ISO 9001
  • DIN EN ISO 14001

29.06.2021 01:06

Franke решава сложната задача за лагери за спирални коронорежещи машини

Едно предизвикателство се превръща в история на успеха: След като преди това работи по решение с няколко доставчици, Kronen GmbH най-накрая намери партньор в лицето на Franke, който се справи с трудната задача за съхранение с помощта на усъвършенстван въртящ се пръстен. Kronen

разработва и произвежда машини и цялостни линии за обработка на храни - те включват функции за рязане, измиване, белене и опаковане. "Качеството и консултантската компетентност на нашата компания се оценяват в цял свят. Затова летвата е поставена високо. Клиентите ни намират подходящите машини от нас за продуктите, които обработват", обяснява Себастиан Серер, конструктор в Kronen.

Взискателни условия за търкалящите лагери

Една от тези машини е спираловидната резачка SP150, която реже плодове и зеленчуци на дълги ленти с формата на спагети. "При висока скорост тя превръща тиква с диаметър 15 см в 16-метрова спирала, например", казва Себастиан Серер. Друго възможно приложение е зеленчуковата юфка с ниско съдържание на въглехидрати - в момента е на мода.

Създаването на машина, която може да извършва този вид художествено рязане, не е никак лесно. Това се отнася и за интегрирането на доставените компоненти. Например към ролковия лагер, който направлява режещия инструмент, са поставени специфични изисквания. Развитието на температурата е от особено значение тук. Силното нагряване на търкалящия се лагер би влошило качеството на преработените храни и затова трябваше да се избягва на всяка цена.

Освен това трябваше да се преодолеят и други предизвикателства: "По време на първоначалните тестове с конвенционални лагери в лагерите попадаше мръсотия", спомня си инженерът конструктор Себастиан Серер. "Съществуваше и проблемът, че твърде интензивното почистване, например с пароструйки и водни струи, увреждаше лагерите." Въпреки това хигиенните стандарти бяха от огромно значение в хранително-вкусовата промишленост. Поради това по-големите интервали на почистване не бяха практично решение.

Профил на решението на Franke

Специално изработен въртящ се пръстен на Franke
Приложение в хранително-вкусовата промишленост
Специални предизвикателства: избягване на генерирането на топлина; често и интензивно почистване
Изисквания към лагерите: Бързина, хигиена, плътност, гладко движение и дълъг експлоатационен живот

Още новини

В света на лагерните технологии едно иновативно решение е в центъра на вниманието: лагерът с телена писта.

От 1954 г. насам Franke GmbH се намира на Obere Bahnstraße в Аален. Въз основа на изобретен...

Лесна работа и добър дизайн: Младата компания Sachs Products отдава особено значение на тези свой...

Испанският производител на опаковъчни машини Mespack е специалист в областта на гъвкавите опаковк...