Каталог
Каталог

Franke GmbH

  • DIN EN ISO 9001
  • DIN EN ISO 14001

21.03.2023 01:03

Церемония по полагане на основите на завод 6

От 1954 г. насам Franke GmbH се намира на Obere Bahnstraße в Аален. Въз основа на изобретението на лагера с телена релса, направено от основателя на компанията Ерих Франке, ние се превърнахме в специалист за ротационни и линейни движения в многобройни индустрии. Постоянно се добавят нови области на приложение, като например електронната мобилност. Производствените площи се увеличават заедно със задачите.

Ние виждаме себе си като партньор за разработване на иновативни решения. Адаптирана към изискванията на клиентите, Franke създава технически шедьоври за специалните. Свръхтихи прецизни лагери за компютърни томографи, както и свръхлеки търкалящи лагери от 3D принтера. Лагерите с телена релса на Franke могат да бъдат открити в медицинската техника, плетачните машини или машините за смяна на инструменти. Те сглобяват печатни платки с максимална скорост или завъртат огромни соларни панели с хиляди, за да следват курса на слънцето. В момента в централата на Franke в Аален работят около 360 души. В момента Franke отново строи:

Franke е неутрална по отношение на климата до 2025 г.

Устойчивостта е важен въпрос и за Franke. Компанията иска да бъде неутрална по отношение на климата до 2025 г. Още през 2019 г. за първи път беше определен въглеродният отпечатък на един от основните продукти: основният склад за компютърни томографи. Това разкри, че 80% от емисиите на продукта се осъществяват в процесите нагоре или надолу по веригата. В резултат на това, съвместно с доставчиците, бяха потърсени начини за преминаване към щадящи климата процеси и тяхното установяване.

Заключение

Изискванията към съвременните индустриални компании в глобалната конкуренция продължават да се увеличават. Отвореността към новите тенденции при запазване на традициите е ключът към успеха. Във Franke този балансиран акт успява всеки ден наново.

Още новини

В света на лагерните технологии едно иновативно решение е в центъра на вниманието: лагерът с телена писта.

Лесна работа и добър дизайн: Младата компания Sachs Products отдава особено значение на тези свой...

Испанският производител на опаковъчни машини Mespack е специалист в областта на гъвкавите опаковк...

Едно предизвикателство се превръща в история на успеха: След като преди това работи по решение с...