Каталог
Каталог

Franke GmbH

  • DIN EN ISO 9001
  • DIN EN ISO 14001

26.03.2024 02:03

Никакво пространство не е аргумент

В света на лагерните технологии едно иновативно решение е в центъра на вниманието: лагерът с телена писта.

Основната разлика между обикновения сачмен лагер и лагера с телена писта се състои в пръстените на пистата. При лагерите с телена писта търкалящите елементи не се търкалят по твърди пръстени на корпуса, а по закалени проводници. Гъвкавостта на този принцип дава възможност за по-свободно и лесно проектиране с цел разработване на по-добри продукти.

Поради тази причина лагерите с телена писта предлагат редица предимства, които не могат да бъдат пренебрегнати.

Сравнение на принципите

Традиционните търкалящи лагери често могат да бъдат обемисти и тежки и да заемат ненужно много място в конструкцията. От друга страна, лагерите с телена писта са компактни и предлагат икономия на място както външно, така и вътрешно за вашите компоненти. Това е особено полезно за приложения като роботи, където всеки сантиметър е от значение, или за интегриране на вътрешни кабелни втулки.

Това може да се демонстрира впечатляващо на примера на лагерния елемент тип LER.

Изображение № 2
Пример за дизайн 1: Лагер с телена писта тип LER на Franke с директно задвижване.
Компактното пространство за монтаж позволява изключително тънкостенни конструкции. Натоварването се компенсира напълно от лагерния елемент LER.


Изображение № 3:
Пример за проектиране 2: Лагер с телена писта тип LER в корпуса на лек лагер за въртене на антена.
Ниска нужда от пространство благодарение на директното вграждане в корпуса. Високата твърдост и нечувствителността към вибрации и температурни промени са допълнителни предимства.


Лагерите с телена пистасе адаптират към вашите изисквания

Уникална характеристика на лагерите с телена писта е възможността вмъкнатите ходови проводници да поемат всички натоварвания. Това позволява свободен избор на материал и дизайн на обграждащата конструкция. От стомана и неръждаема стомана до алуминий, пластмаса и дори 3D-принтирани материали, лагерите с телена рейка се адаптират безпроблемно към различните изисквания. Те не само предлагат товароносимост и твърдост, но и позволяват тънкостенни геометрии с достатъчна здравина, което увеличава степента на свобода при проектирането.

Мислим за бъдещето

При лагерите с телени писти често е достатъчно да се подменят само някои компоненти, като например писти, търкалящи елементи и сепаратори, за да се осигури отново пълна функционалност на лагера.

Особено в случай на сложни корпусни части със сложна геометрия или изработени от висококачествени материали като неръждаема стомана, подобни ремонти бързо показват своите предимства.

Дори при конвенционалните въртящи се пръстени подмяната на лагера с телена рейка може да спести до 60% от разходите в сравнение със закупуването на нов цялостен лагер.

Още новини

От 1954 г. насам Franke GmbH се намира на Obere Bahnstraße в Аален. Въз основа на изобретен...

Лесна работа и добър дизайн: Младата компания Sachs Products отдава особено значение на тези свой...

Испанският производител на опаковъчни машини Mespack е специалист в областта на гъвкавите опаковк...

Едно предизвикателство се превръща в история на успеха: След като преди това работи по решение с...