Каталог
Каталог

Carl Zeiss IQS Deutschland GmbH

Carl Zeiss IQS Deutschland GmbH

Carl Zeiss IQS Deutschland GmbH

Oбратно към списъка

3D измервателни системи (XENOS) на Carl Zeiss IQS Deutschland GmbH

Запитване за продукт  

Справка

ZEISS XENOS е у дома си навсякъде, където се изисква максимална прецизност - в измервателните лаборатории на изследователските институти, в космическата индустрия и в оптичната промишленост. Машината от висок клас съчетава прецизност на границата на технически възможното с измервателен обхват от почти един кубичен метър.

Иновативен механичен дизайн

ZEISS XENOS впечатлява с новия си механичен дизайн, базиран на доказания ZEISS CenterMax. За разлика от стандартната конструкция от мостов тип, Y направляващите са върху страничните стени, които отделят всички подвижни оси от зоната на затягане. Тъй като само напречната греда се движи в посока Y, има по-малки подвижни маси. Те остават постоянни по всяко време - истинско предимство в сравнение с подвижна маса. Заедно с това намаляването на теглото и постоянно движещите се маси позволяват оптимална координация на задвижванията по отношение на ускорението и максималната скорост.

Линейни задвижвания по всички оси

ZEISS XENOS използва линейни задвижвания по всички оси. Предимствата: високи скорости, много бързо ускорение, висока точност на позициониране и задвижвания без срязващи сили. В съчетание с везните с висока разделителна способност използването на линейни задвижвания в ZEISS XENOS осигурява много високо придържане към траекторията и изключително висока точност на позициониране под 100 нанометра. Например отклонението на щуцера остава по-постоянно, което води до по-висока точност. Друга полза е очевидна при измерване на извити повърхности: колкото по-надеждно и точно щуцерът следва зададената траектория, толкова по-точно могат да се определят грешките.

Виртуално централно задвижване

XENOS от ZEISS разполага с две линейни задвижвания в посока Y, които са синхронизирани чрез нова технология, разработена от ZEISS: централно задвижване. Тя осигурява оптимално разпределение на силите на задвижванията в зависимост от позицията на оста X. Това е възможно благодарение на последното поколение контролер и алгоритъм. Това е ключов елемент за максимална точност и възможно най-добро придържане към траекторията в целия измервателен диапазон.

Силициево-карбидна керамика

ZEISS XENOS използва иновативна силициево-карбидна керамика за частите от структурата на машината, които са от значение за точността. Досега този материал рядко се използваше за сравним размер или точност на частите. В сравнение със стандартната алуминиево-оксидна керамика, силициево-карбидната керамика се отличава с около 50 % по-ниско термично разширение, до 30 % по-висока твърдост и 20 % по-малко тегло. В сравнение със стоманата тя осигурява два пъти по-голяма твърдост при половината от теглото.

Усъвършенствано злато VAST

ZEISS XENOS се предлага стандартно с референтната сонда VAST gold на ZEISS. По време на разработването на ZEISS XENOS този мощен сензор от ZEISS беше допълнително оптимизиран за по-добра точност и повторяемост. По-твърдата връзка с тарана на ZEISS XENOS също е нова. Златният сензор VAST е проектиран за стилуси с дължина до 800 мм и тегло на стилуса до 500 грама, включително асиметрични конфигурации на стилуса.

Оптимизирани въздушни лагери

Новите въздушни лагери с още по-твърда връзка повишават стабилността и следователно позволяват по-добра точност.

Подобрен дизайн на електрониката

Влиянието на движещите се кабели върху точността на всички машини за измерване на координати е ясно намалено чрез подобреното разединяване и новата концепция за електроника, включваща децентрализирани модули. Новите методи за приемане на компютърно подпомогнатата точност (CAA) и допълнителните CAA корекции играят все по-важна роля за постигане на максимална точност.

Запитване за продукт  

Още продукти в сферата на 3D измервателни системи

3D измервателни системи (CONTURA)

Референтната машина в компактния клас

CONTURA - широката платформа на ZEISS за гъвкаво, надеждно и безкомпромисно осигуряване на качеството. Последното поколение е още по-п...

3D измервателни системи (ACCURA)

Решението, което расте заедно с вас

Производителността и прецизността са вашите основни приоритети? Със своята широка гама от конфигурации ZEISS ACCURA може да бъде адаптир...

3D измервателни системи (MMZ T)

Завладяващата комбинация от измервателен обхват и прецизност.Идеална за големи зъбни колела.

С измервателен обхват до 14,8 m³ линията MMZ T е най-голямата от измервате...

3D измервателни системи (MMZ E)

Идеален за зареждане на големи части в равнината на пода.

Порталните измервателни машини MMZ E са идеални за проверка на детайли, които се транспортират чрез подови конвейе...

3D измервателни системи (MMZ G)

Безпрецедентно величие

Големите мостови машини от линията MMZ G отговарят на най-високите изисквания: те разполагат с най-големия измервателен обхват от всички измервателни...