Каталог
Каталог

PFISTERER Kontaktsysteme GmbH

PFISTERER Kontaktsysteme GmbH

  • DIN EN ISO 9001
  • DIN EN ISO 14001

PFISTERER Kontaktsysteme GmbH

  • DIN EN ISO 9001
  • DIN EN ISO 14001

Oбратно към списъка

Тестер за напрежение на разстояние за железопътни и EVU приложения (KP-Test 5D dual ) на PFISTERER Kontaktsysteme GmbH

Запитване за продукт  

Преди извършване на ремонтни дейности и поддръжка трябва да се спазват петте правила за безопасност. Едно от тях е "проверете дали няма напрежение". Това изисква оборудване, което ясно и надеждно показва състоянието на напрежението. Серията KP-Test 5 на PFISTERER отговаря на най-високите световни стандарти за безопасност и предлага правилното решение за всяко приложение. Сега има и безконтактен вариант - новият KP-Test 5D dual.

Двойният детектор за напрежение KP-Test 5D работи на принципа на полевата сонда. Полевата сонда открива електрическото поле около детектора за напрежение. Устройството за оценка следи силата на полето. Ако то превишава определен праг, детекторът за напрежение показва "наличие на работно напрежение". Ако стойността не е достигната, устройството сигнализира, че няма напрежение.

Безопасност със светлина и звук
Както всички членове на фамилията KP-Test 5, двойният KP-Test5D извършва надежден самотест, когато е включен. Резултатът от теста се индикира чрез доказаната дуална система, включваща визуален и звуков сигнал. В допълнение, пропорционалният акустичен предупредителен сигнал ясно показва кога KP-Test 5D dual се приближава към проводник под напрежение - на ранен етап, преди да бъде достигнат действителният праг на реакция. Той работи чрез звукови сигнали на намаляващи интервали, подобно на сензор за заден ход на превозно средство.

Навсякъде, при всякакви метеорологични условия
Независимо дали става въпрос за дъжд, мъгла или температури между -25 °C и +70 °C, KP-Test 5D dual открива надеждно и безопасно напрежение при всякакви условия. Изключително мощните светодиоди осигуряват ясно видим сигнал - дори срещу ярки светлини или при силна слънчева светлина. Вграденият акустичен сигнал се чува ясно дори при шумни условия на околната среда - например при вятър на въздушни стълбове на електропроводи.

Лесно боравене
С обща дължина от по-малко от един метър и тегло от 1080 грама KP-Test 5D dual е лесен за боравене във всяка ситуация - независимо дали се използва на кула, или се транспортира в ергономичната чанта с презрамка. Следователно детекторът за напрежение предлага допълнителна безопасност при ежедневна употреба.

Два обхвата на изпитване
KP-Test 5D dual се отличава с изключителна гъвкавост за специфични приложения. Той има две нива на превключване за тестване на различни напрежения и честоти. В същото време има различни типове устройства за използване в сценарии за железопътни и преносни мрежи. По този начин могат ясно да се откриват напрежения от 110 kV при 16,7 Hz или 110 kV 50 Hz до 420 kV 50 Hz.

Предимства
  • Надеждна самопроверка
  • Ясна сигнализация
  • Визуален и акустичен сигнал
  • Пропорционален акустичен предупредителен сигнал
  • Лек и компактен
  • Използване при всякакви метеорологични условия
  • Тестван съгласно DIN VDE V 0682-417
  • Връзки към продукта ca

Запитване за продукт  

Още продукти в сферата на Тестери за напрежение

Тестери за напрежение (KP-Test 5)

Когато се работи по електрически системи, осигуряването на безопасността на хората и предотвратяването на материални щети са основни приоритети. От съществено значение е да сте абсолютно сигурни, че н...