Каталог
Каталог

Borrmann Brenner Berlin GmbH

Oбратно към списъка

Газов регулатор на Borrmann Brenner Berlin GmbH

Запитване за продукт  

Регулатор за безопасност/R

Регулаторите изпълняват задачата да поддържат постоянното налягане на изхода в определени граници, независимо от колебанията на налягането на входа и промените в дебита. Предпазното устройство при скъсване на маркуча осигурява ограничаване на дебита.

Защита срещу скъсване на маркуча/S (надземна)

Защитното устройство при скъсване на маркуча е защитно устройство, което автоматично затваря изхода на газа, ако се превиши определен дебит (напр. в случай на скъсване на маркуча). При експлоатация на оборудване на строителни площадки от контейнери с обем над 1 I и дължина на маркуча над 40 cm се изискват предпазни устройства за защита от спукване на маркуча над нивото на земята в съответствие с разпоредбите за предотвратяване на злополуки. Предпазното устройство при спукване на маркуча се свързва след регулатора.


Предпазен регулатор с вградена защита от спукване на маркуча/RS (над нивото на земята)

Защитата от спукване на маркуча е неразделна част от регулатора.
Регулатор за безопасност с вграден тест за течове и защита от спукване на маркуча/RDS (под нивото на земята)
В допълнение към защитата от спукване на маркуча в регулатора е инсталиран и тест за течове, с който цялата система за потребление задължително се проверява за течове преди пускане в експлоатация. Тестът за течове включва цялата тръбна мрежа, включително връзките от страна на входа и изхода, както и вентила на устройството. Тази функция за безопасност се постига с наличните в търговската мрежа стандартизирани маркучи и връзки. Регламентът за предотвратяване на злополуки (BGV D34) изисква регулатори с вграден тест за течове и защита от скъсване на маркуч с номинална стойност до 1,5 kg/h (RDS) или предпазни устройства за течове на газ* за свързване за инструменти, работещи с втечнен газ, използвани под нивото на земята, например при изграждане на кабели.
*Предпазните устройства за течове на газ изключват подаването на газ изключително в случай на повреда на маркуча. Те функционират със специален двоен маркуч и специални връзки.

Запитване за продукт