Каталог
Каталог

SITEMA GmbH & Co. KG

SITEMA GmbH & Co. KG

  • DIN EN ISO 9001
  • DIN EN ISO 14001
  • KFHL

SITEMA GmbH & Co. KG

  • DIN EN ISO 9001
  • DIN EN ISO 14001
  • KFHL

Oбратно към списъка

Устройство за затягане на цилиндъра (KFE) на SITEMA GmbH & Co. KG

Запитване за продукт  

Електрическо заключване

Електрическият заключващ модул KFE се използва като безстепенно заключващо устройство за кръгли пръти и задържа аксиални сили в двете посоки на натоварване без аксиална хлабина. Използва се там, където не са възможни хидравлични или пневматични решения.

Задържащата сила се създава от доказаната пружинна система за затягане, каквато се използва в хидравлично или пневматично управляваните заключващи устройства на SITEMA. При спадане на управляващото напрежение или в случай на прекъсване на електрическото захранване заключващото устройство KFE се затяга автоматично. Поради това той е подходящ за използване и в приложения, свързани с безопасността.

За да се задейства заключващото устройство KFE, са достатъчни захранващо напрежение от 24 V и управляващ сигнал за входната команда "затягане/отпускане".
Блокиращото устройство се самонаблюдава и подава изходни сигнали, които могат да се използват в системата за управление на приложението. Тези изходни сигнали информират за състоянието на устройството ("затегнато" или "освободено") и за неговото здравословно състояние.


Продуктов съветник: Carsten Rother

Запитване за продукт  

Още продукти в сферата на Клемни секции

Специални решения за притискащи глави

В SITEMA няма нищо, което да не съществува!

От изключително малки до много големи захващащи глави за пръти с диаметър до 300 милиметра. Независимо дали става дума за външни условия, при отр...