Каталог
Каталог

Eppendorf SE

  • DIN EN ISO 9001
  • ISO 17025
  • ISO 13485

Oбратно към списъка

Върхове на пипети (epT.I.P.S.® BioBased) на Eppendorf SE

Запитване за продукт  

Eppendorf epT.I.P.S.® BioBased с обеми до 1250 µL отварят нови врати, за да направят лабораторната работа много по-устойчива, без да се компрометират резултатите от експериментите. Благодарение на използването на полимер от второ поколение на биологична основа, изработен от поне 90% възобновяеми суровини (напр. отпадъци и остатъци от рафиниране на растителни масла или използвани масла за готвене), въглеродният отпечатък, свързан с продукта, на тези накрайници за пипети и филтърни накрайници за пипети е значително намален. "Общи сертификати за качество" за съответствие със стандартите и общите изисквания за качество, специфични за продукта и партидата сертификати за чистота, както и "ACT сертификати" (независим сертификат за въздействие върху околната среда от My Green Lab) потвърждават добре познатото качество на продукта, което можете да очаквате от накрайниците за пипети Eppendorf. Към това се прибавя и факторът устойчивост, който ще се изрази в значително намален въглероден отпечатък за вашата лаборатория при редовното използване на тези накрайници за пипети и филтърни накрайници за пипети.

Подобно на нашите накрайници от фосилен полипропилен, тези накрайници се произвеждат по изключително високи стандарти за качество и чистота и са предназначени да покрият всички специфични изисквания на вашите проби. Накрайниците за пипети epT.I.P.S.® BioBased, ep Dualfilter T.I.P.S.® BioBased- и ep Dualfilter T.I.P.S.® SealMax® BioBased филтърни накрайници за пипети изискват по-малко сила за прикрепване и изхвърляне, като същевременно се запечатват напълно и перфектно допълват вашите пипети Eppendorf, с които образуват напълно интегрирана система за пипетиране, предлагаща максимална прецизност, точност и възпроизводимост. Те оптимално допълват вашия работен процес. Освен това те ви подпомагат да направите лабораторията си значително по-екологична.
Откакто консумативите от стъкло бяха изместени от пластмасовите консумативи на петролна основа, те станаха незаменими в лабораториите по целия свят: Те осигуряват стандартите за качество, необходими при все по-взискателните изследвания. В това се крие и нарастващото предизвикателство по отношение на устойчивостта. Ето защо Eppendorf се фокусира не само върху разработването на нови продукти, но и върху нови, по-екологични материали. Дори успяхме да открием полипропилен на основата на възобновяеми суровини, който сега използваме за производството на ново поколение накрайници за пипети.

Накрайниците за пипети на биологична основа не само се произвеждат от по-устойчив изходен материал, но вече се предлагат и във вариант за презареждане, който отговаря на същите изисквания за чистота и стерилност като конвенционалните стелажи за еднократна употреба. Този вариант за презареждане спестява до 54% от изкопаемата пластмаса в сравнение с конвенционалните стойки и значително намалява количеството на лабораторните отпадъци. Новите презареждания се вписват идеално в добре познатата кутия epT.I.P.S.® Box 2.0.

Така и двете точки - суровина от биопродукти за накрайниците на пипетите и значително намалена употреба на пластмаса за презарежданията - допринасят за подобряване на CO2 баланса на лабораторията и за намаляване на лабораторните отпадъци.

Запитване за продукт  

Още продукти в сферата на Върхове на пипети

Върхове на пипети (epT.I.P.S.®)

С epT.I.P.S. - оригиналната "напълно интегрирана система за пипетиране" на Eppendorf - накрайниците са оптимално съчетани с пипетите на Eppendorf и, разбира се, отговарят на изискванията на EN ISO...

Съвети за филтриране (ep Dualfilter T.I.P.S.®)

ep Филтърни накрайници Dualfilter T.I.P.S. - Най-добрата защита на пипети и проби срещу нежелано и незабелязано замърсяване с аерозоли, капки и пръски.

Филтърните накрайници ep Dualfilter T...