Каталог
Каталог

Lehnert GmbH

19.09.2024 02:09

Lehnert GmbH е отличена като работодател на бъдещето

Удовлетворените служители като основа на успеха

Lehnert GmbH от Фернвалд в Централен Хесен увеличава оборота си с 40 % спрямо предходната година / Получава печата на "Работодател на бъдещето"

Лутц Кьопен, управляващ директор на Lehnert GmbH, се смее добре тези дни: наскоро компанията му беше удостоена с печата "Работодател на бъдещето". Това е добра новина за средното по големина предприятие, специализирано в производството на системи за преградни стени и промишлено вътрешно обзавеждане, в момент, когато има огромен недостиг на квалифицирани работници. "Много се гордея с тази награда", признава Кьопен. Наградата показва, че компанията е не само икономически успешна, но и поставя служителите си в центъра на своята дейност.
С увеличение на оборота си през миналата година с 40% до 24,5 млн. евро, Lehnert предоставя гъвкави възможности за развитие на работното място с функционални и естетични концепции на помещенията и отлична акустика. Фактът, че този успех не е самоцелен, а е свързан с хората, които работят в компанията, сега бе подчертан за пореден път от наградата. По време на процеса на кандидатстване компанията получи високи оценки в пет области: модерно ръководство, иновативна сила, състояние на цифровата трансформация, дружелюбност към служителите и стратегии за набиране на персонал. 85 служители, включително трима стажанти, понастоящем се възползват от положителната работна среда в компанията.
През тази година броят на служителите ще се увеличи още повече, като ще бъдат наети 5-10 нови колеги и двама нови стажанти, предимно в търговската и техническата област. Търсят се служители в промишлеността и офиса, техници и чертожници. В допълнение към многото допълнителни възможности за обучение, ще бъдат обучени най-вече специалисти в областта на информационните технологии, за да бъдат винаги в крак с времето. "Опитваме се много активно да насърчаваме цифровизацията в предприятието", казва управляващият директор. Тази тема се разглежда като голяма възможност за запазване на конкурентоспособността в бъдеще.

През тази година Lehnert инвестира и 500 000 евро в машини и софтуер, за да бъде в крак с техническите новости. Наред с други неща, за новото производствено хале се закупуват двоен трион за рязане на алуминий, индустриални камиони и система за сгъстен въздух. Модерното хале е построено през миналата година на стойност 2,5 млн. евро. Добавени са и фотоволтаична система и четири станции за електронно зареждане.
Siemens Healthineers във Форххайм/Бавария е едно от предприятията, които базираната в Централен Хесен компания е спечелила със своя опит. Те изграждат кабини за радиационна защита на стойност над пет милиона евро за специалистите по медицински технологии. Освен всичко друго, по време на производството се обработват 350 тона олово.

Още новини

Лутц Кьопен, управляващ директор на Lehnert GmbH, се забавлява тези дни: наскоро компанията му по...

Елегантни елементи за преградни стени от стомана и стъкло
Еле...