Каталог
Каталог

Lehnert GmbH

28.08.2023 01:08

Lehnert GmbH от Фернвалд, Централен Хесен, увеличава оборота си с 40 процента спрямо предходната година / Получава печата на "Работодател на бъдещето"

Лутц Кьопен, управляващ директор на Lehnert GmbH, се забавлява тези дни: наскоро компанията му получи знака "Работодател на бъдещето". Във времена на голям недостиг на квалифицирани работници това е добра новина за средното по големина предприятие, което е специализирано в системите за преградни стени и индустриалното вътрешно строителство. "Много се гордея с тази награда", признава Кьопен. Наградата показва, че компанията е не само икономически успешна, но също така и най-вече поставя служителите си в центъра на своите действия.
С 40-процентно увеличение на оборота през миналата година до 24,5 млн. евро, Lehnert осигурява на работното място функционални и естетични концепции за помещения с гъвкави възможности за развитие с най-добра акустика. Фактът, че успехът не е самоцелен, а е свързан с хората, които работят в компанията, сега бе подчертан за пореден път от наградата. Компанията е получила точки в пет области при кандидатстването: модерно лидерство, иновативна сила, състояние на цифровата трансформация, дружелюбност към служителите и стратегии за набиране на персонал. 85 служители, включително трима стажанти, в момента се възползват от положителната работна среда в компанията.
Тази година броят на служителите ще бъде увеличен допълнително, ще бъдат наети 5-10 нови колеги и двама нови стажанти, предимно в търговската и техническата област. Търсят се промишлени и офис служители, техници и чертожници. В допълнение към многото допълнителни възможности за обучение, ще се обучават най-вече на ноу-хау в областта на информационните технологии, за да бъдат винаги в крак с времето. "Опитваме се агресивно да насърчаваме дигитализацията в нашата компания", казва управляващият директор. На тази тема се гледа като на чудесна възможност да се запази конкурентоспособността в бъдеще.

Още новини

Елегантни елементи за преградни стени от стомана и стъкло
Еле...