Каталог
Каталог

Kübler Group - Fritz Kübler GmbH

Kübler Group - Fritz Kübler GmbH

  • DIN EN ISO 9001:2015
  • Reach
  • RoHS

Kübler Group - Fritz Kübler GmbH

  • DIN EN ISO 9001:2015
  • Reach
  • RoHS

06.06.2024 01:06

IO-Link - отваряне на врати за Industry 4.0

Просто. Свързани в мрежа. Независим.

Просто. Свързани в мрежа. Независим.
  • Ротационни енкодери, енкодери за теглене и LCD сензорни дисплеи
  • Бързо и лесно въвеждане в експлоатация
  • Директна комуникация от контролера към сензорите
  • Подходящ за всички приложения на полевата шина
  • Отваряне на врати за Индустрия 4.0

Подходящи ротационни енкодери, теглещи проводникови енкодери, системи с измервателни колела и LCD сензорни дисплеи за вашето приложение.

IO-Link се утвърждава все повече на пазара - и тенденцията е възходяща. Днес IO-Link се използва в металорежещи машини, производствени линии, интралогистика и опаковъчни машини. IO-Link е символ на простота, намаляване на разходите и като отправна точка за внедряване на бъдещите концепции на Industry 4.0. IO-Link продуктите на Kübler откриват нови възможности за вашето приложение. Позволете ни да направим вашите съществуващи или нови машини/системи устойчиви на бъдещето. Нашите експерти по IO-Link с удоволствие ще ви консултират.

Вашите предимства с IO-Link продуктите на Kübler


Спестяване на време и разходи
IO-Link продуктите се забелязват още по време на инсталацията/въвеждането в експлоатация. Благодарение на нечувствителното предаване на IO-Link комуникацията за тази цел се използват прости и неекранирани кабели. Продуктите на Kübler се свързват със стандартизирани индустриални конектори M8 или M12. При интелигентните сензори данните за параметрите идват директно от контролера и следователно не е необходимо да се параметрират ръчно. Резултатът е машина, която е готова за използване по-бързо.

Ефективно производство благодарение на профила на интелигентните сензори
Потребителите могат бързо и гъвкаво да оптимизират своите машини или цялото производство, за да отговорят на своите нужди/ изисквания по време на работа. Това е възможно с помощта на Smart Sensor Profile от IO-Link. Благодарение на предварително дефинираните класове профили и съответните съхранени функционални блокове, замяната на сензор или преминаването към друга сензорна технология от същия клас профили или други корекции на измерените стойности могат да се реализират бързо и лесно.

Може да се използва независимо
Използвайки IO-Link, вие избирате стандартизиран и независим от полевите шини интерфейс, който като връзка от точка до точка позволява директна комуникация от контролера до най-ниското ниво на автоматизация. следователно IO-Link master-ите могат да се използват за свързване в мрежа на голям брой IO-Link устройства в почти всяка полева шина и система за управление.

Дистанционна диагностика и мониторинг на състоянието
Данните за процесите на IO-Link устройство, предоставени в обикновен текст, предоставят на сервизните техници задълбочен поглед върху процесите и приложенията. В резултат на това ремонтите могат да се инициират предвидливо и да се създадат нови концепции за поддръжка. Това има положителен ефект и върху дистанционната поддръжка, тъй като тя може да се организира по-лесно благодарение на IO-Link комуникацията.

Индустрия 4.0 / готовност за IIoT
Мрежовите и интелигентни продукти са предпоставка за Индустрия 4.0. IO-Link продукти на Kübler Те са в състояние да кажат: "Кой съм аз? Къде съм аз? Как се чувствам?". В допълнение към класическата задача за измерване и предаване на измерените стойности сензорите трябва да имат и други функционалности за свързване на продуктите в мрежа и събиране или предаване на допълнителна информация. С IO-Link се поддържат напълно дефинираните от Kübler "Industry 4.0 / IIoT ready features" (Connectivity, Identification, Diagnostics, Adaptability).


Още новини

Надеждният пренос на индустриален Ethernet вече е възможен и в размер 85 мм.

Пръстенът за...

Безконтактно измерване на позиция, подходящо за най-сурови условия.


Прецизно и надеждно измерване - подходящо за използване в най-тежките условия на ок...

Нови енкодери PROFIsafe, базирани на платформата Industrial Ethernet.

Очакваме с нетърпение да ви видим в

Търговското изложение Sindex в Берн


Нови енкодери PROFIsafe, базирани на платформата Industrial Ethernet.
Индустриалната мрежа E...