Каталог
Каталог

LKW WALTER Internationale Transportorganisation

LKW WALTER Internationale Transportorganisation

  • DIN EN ISO 9001
  • ISO 14001

LKW WALTER Internationale Transportorganisation

  • DIN EN ISO 9001
  • ISO 14001

06.02.2024 01:02

Електрически трактор: една седмица практически изпитвания

Електрическият двигател вече е нещо повече от алтернатива за автомобили. Но какво да кажем за камионите? Въпреки високите разходи за придобиване, краткия пробег и голямото собствено тегло, на технологията се предрича обещаващо бъдеще в товарния транспорт. Като пионер на алтернативните транспортни възможности, като например комбинирания транспорт, LKW WALTER естествено разглежда и алтернативни горива и задвижващи системи. Това доведе до различни тестове, като например неотдавнашната тестова седмица със задвижван с батерии влекач на VOLVO (BEV) в Полша.


Тестовата фаза: седмица на чисто електрически транспорт на дълги разстояния

Като една от първите транспортни организации в Европа успяхме да тестваме обстойно влекача BEV на производителя Volvo заедно с полски транспортен партньор в продължение на една седмица по дълги маршрути. По време на няколко превоза в рамките на Полша технологията се оказа много обещаваща за бъдещето. Най-важното: спестяване на над 1600 кг емисии на CO2 на разстояние от 2435 км - спестяване на повече от 65% в сравнение с дизелово превозно средство. На ден могат да се изминат до 629 км.

Защо правим това?

С повече от 558 000 превоза в комбиниран транспорт през 2022 г. и повече от 350 тръгвания на ден, LKW WALTER от години изпълнява своята отговорност за екологичното бъдеще на европейския товарен транспорт. Въпреки това по маршрута буквално все още има голям потенциал за развитие. Вярваме, че превозните средства с акумулаторни батерии имат потенциал за развитие на коридори с нулеви емисии по къси маршрути за предварителен и последващ превоз в комбинирания транспорт. Поради тази причина в близко бъдеще разширяваме тестовете си и се надяваме в близко бъдеще да постигнем още един важен етап за комбинирания транспорт.

Още новини

Предлагаме ви три модела, за да поддържате автомобилите си възможно най-заети. <...

Устойчивостта и опазването на околната среда са сред актуалните теми в обществото, икономиката и,...