Каталог
Каталог

SRT Resistor Technology GmbH

SRT Resistor Technology GmbH

  • ISO 9001:2015
  • REACH
  • RoHS

SRT Resistor Technology GmbH

  • ISO 9001:2015
  • REACH
  • RoHS

26.07.2023 01:07

Високотемпературни чип резистори до 300°C

Въз основа на дългогодишни доказани производствени процеси за резистори с чипове, SRT Resistor Technology GmbH вече може да предложи резистори с чипове, които са подходящи за високотемпературни приложения до 300°C. Тази нова възможност се дължи на факта, че тези чип-резистори не съдържат органични материали и никел и калай в контактната структура. Вместо това външният контакт на тези резистори се състои от висококачествена PtAg сплав, която, както и слоят на резистора, се изпича при приблизително 850°C и се синтерова към керамичната подложка.

При обработката на компоненти за повишени работни температури възниква проблемът, че изборът на припои за температурния диапазон до 300 градуса е много ограничен. Въпреки това, освен устойчивостта им на високи температури, контактът на тези чип-резистори има това свойство, че може надеждно да се свързва с проводящи лепила. Това означава, че наличните на пазара проводящи лепила на епоксидна или полиимидна основа осигуряват рационален и надежден метод за свързване.

Понастоящем сериите резистори SRT CHR, CHS и CHM се предлагат като високотемпературни версии CHR-HT, CHS-HT и CHM-HT.

Общите данни, приложими за всички тези типове по отношение на високотемпературни приложения, са обобщени в информационния лист "High-Temperature-Chip-R.pdf". Той, както и отделните информационни листове за тези типове, могат да бъдат изтеглени от нашата начална страница в раздел "Изтегляне". В сравнение с резисторите за приложения в нормалния температурен диапазон, при продуктите за високи температури се извършва съответното предварително стареене преди окончателното измерване, за да се предвидят възможните промени в дрейфа на резисторите.

В допълнение към възможността за приложение при повишени температури, тези серии чип резистори имат и свойството да не са магнитни. Стандартните чип-резистори съдържат никелов слой в контактната си система, който има феромагнитни свойства. При приложения в силни магнитни полета, като например в компютърните томографи, това магнитно свойство води не само до появата на механични сили върху компонентите, но и до сериозни смущения на електронния полезен сигнал. Това свойство открива нова област на приложение за такива чип резистори.

Още новини

Чрез оптимизиране на оформлението и техниката на отпечатване SRT Resistor Technology GmbH успява...