Каталог
Каталог

Bronkhorst High-Tech BV

Bronkhorst High-Tech BV

  • DIN EN ISO 9001:2015
  • DIN EN ISO 14001:2015
  • ISO/IEC 17025:2017

Bronkhorst High-Tech BV

  • DIN EN ISO 9001:2015
  • DIN EN ISO 14001:2015
  • ISO/IEC 17025:2017

10.05.2023 05:05

Тенденцията е решенията за по-малки потоци

На много пазари се наблюдава преход към миниатюризация. Например в лабораториите работното пространство става все по-скъпо. Тенденцията е да се намаляват размерите и площта. Всички те имат една и съща цел - спестяване на разходи.

Как това се отразява на нашите решения за потоци? Малките разходомери и компактните регулатори на налягане с минимални размери отговарят на тази тенденция за намаляване на площта. Ето защо ние непрекъснато разработваме нови продукти с по-малки размери.

Защо е важно намаляването на отпечатъка на решенията за поток?
Тъй като съм работил както в областта на науките за живота, така и в аналитичната индустрия, съм вдъхновен от постоянно нарастващите изисквания за малки размери на отпечатъка. В продължение на много години се запазва тенденцията, че недвижимите площи в лабораториите стават все по-скъпи, което води до намаляване на площта на флоу инструментите.

Силен двигател за намаляване на площта е инициативата за система NeSSi, която е известна в търговската мрежа като Parker IntraFlow и Swagelok MPC. Най-компактните инструменти на Bronkhorst, серията IQ+FLOW, са вдъхновени от тази инициатива.

С

площ от 17 mm x 17 mm за вътрешните градивни елементи - като сензори и клапани - успяхме да я запазим дори по-малка от универсалното оформление 1,5" x 1,5" на NeSSI.

Компактни решения за поток и налягане
Тъй като знаем, че намаляването на площта и спестяването на разходи е от решаващо значение на пазарите на науките за живота, биотехнологиите и анализите, ние продължаваме да разработваме продукти, които отговарят на тези изисквания в комбинация с желаната производителност. Малкият отпечатък на нашите инструменти за поток е наш фокус от години насам.

Най-новото ни разширение на продуктовата линия е част от серията контролери за налягане IQ+FLOW. Новите регулатори на налягане с изолирани от средата сензори за налягане могат да работят с много по-голямо разнообразие от среди, като хелий, водород, кислород, метан, влага, корозивни газове и запалими газове. Научете повече за тези контролери за налягане.
IQ+FLOW, компактен контролер за налягане

Решения за колекторни потоци за разширена функционалност
Ако работите по цялостно препроектиране на вашата система и имате възможност да включите нови технологии, можете да решите да използвате решения за колекторни потоци и да добавите повече функционалност към вашата система.

Аналитичното оборудване е добър пример за сложна проточна система, която може да се възползва от решения за колекторни потоци с разширена функционалност чрез добавяне на сензори за налягане, сензори за поток, клапани и по-сложни проточни пътища.
Решения за колекторни потоци

Иновации с MEMS чип технология
Размерът и функцията на сензорната технология се определят от физическите характеристики на принципа на измерване. Така че, за да променим отпечатъка, трябваше да разгледаме алтернативни технологии за измерване.

Работейки съвместно с TNO, холандската организация за приложни научни изследвания, ние разработихме гама от ултракомпактни разходомери и регулатори на налягане, изградени на базата на MEMS (Micro-Electro-Mechanical Systems) чип технология. Това ни позволява да предлагаме напълно функционални уреди с минимална площ от 20 x 40 mm, което е много по-малко от площта на конвенционалните разходомери и уреди за контрол на налягането.

Индивидуални решения за потока
Сензорите за поток и налягане, включително пропорционалните клапани, спирателните клапани и филтрите, се предлагат като компактни елементи, подобно на Лего. Това ни дава възможност да персонализираме вашите компактни многоканални системи за поток точно така, както ви е необходимо.

Как можете да се възползвате от това?

  • Компактната сглобка осигурява ефективност на пространството
  • Модули с горен монтаж и странични портове, които са лесно достъпни
  • Без компромис с функционалността на управлението
  • Предварително тествани колекторни възли "Plug and Play", които намаляват изискванията за изпитване на клиента
  • Аналогова или цифрова комуникация
Ако смятате, че персонализирано решение за поток ще отговори на вашите нужди, тогава ни уведомете и отправете предизвикателство към нашия екип.

Още новини

на измерватели и контролери на газови потоци MASS-STREAM™
Разширяване на серията IQ + FLOW® със сензори, изолирани от медиите
Бърз и стабилен, доказан и прецизен