Каталог
Каталог

MTM Power® Messtechnik Mellenbach GmbH

MTM Power® Messtechnik Mellenbach GmbH

  • DIN EN ISO 9001:2015

MTM Power® Messtechnik Mellenbach GmbH

  • DIN EN ISO 9001:2015

18.01.2023 10:01

MTM Power® Измерване Mellenbach

Първоначално AC/DC не означава известна хард рок група, а най-разпространената в света форма на преобразуване на електрическа енергия от променлив в постоянен ток. Когато в началото на 20-и век електричеството започва своя триумфален поход, се води така наречената електрическа война между мрежите за постоянен и променлив ток и техните главни герои Едисон и Уестингхаус. В крайна сметка преобладават мрежите за променлив ток и по този начин захранванията с променлив/постоянен ток, които се считат за доминираща форма на захранване вече повече от 100 години. Изключителните предимства на променливия ток са лесната промяна на нивото на напрежението и лесната превключваемост. С помощта на трансформаторите е възможно да се генерират високи напрежения и по този начин да се пренасят и разпределят големи количества енергия на големи разстояния. След това на местно ниво трансформаторите могат да се използват за осигуряване на по-малко опасни, по-ниски напрежения за захранване на осветлението и двигателите.

С все по-широката поява на електронни схеми, които изискват за работата си постоянно напрежение, възникна необходимостта от преобразуване на променливото напрежение обратно в постоянно. Устройствата, които изпълняват тази електрическа функция, носят различни имена в зависимост от приложението и местоположението - захранване, токоизправител, захранване и преобразувател на променлив/постоянен ток са само някои от тях. Областите на приложение са широки: AC/DC модулите се използват не само в промишлеността, но и във всеки компютър и телевизор, както и в LED осветлението. В MTM Power® ще откриете широка гама от различни продукти за оптимално AC/DC захранване в индустрията - от нисковолтови модули до захранващи блокове с възможност за включване.
Оптимално захранване с AC/DC захранващи блокове от MTM Power®
В цялата област на приложение на електронното захранване фокусът е върху надеждността и дълготрайността. Използването на устройства, които зависят от захранващ блок AC/DC, трябва да бъде гарантирано денонощно. Затова нашите AC/DC модули се характеризират с модерни топологии на веригите и отговарят на всички съответни норми за безопасност, както и на стандартите за електромагнитна съвместимост. В нашия асортимент ще намерите, наред с други неща, захранващи блокове за децентрализирано захранване на голямо разнообразие от промишлени приложения. Използваната технология BPC - т.нар. охлаждане на основната плоча - позволява загубата на топлина да се разсейва специално чрез основната плоча. Това увеличава продължителността на живота на устройствата. Тези здрави и ненуждаещи се от поддръжка AC/DC захранвания са особено подходящи за използване в чувствителни електронни подсистеми.

Още новини

Благодарение на специалната уникална технология за вакуумно капсулиране, захранващите модули на M...

Търсите ли решение за захранване за директна употреба "на машината"?

DC/DC преобразувателите от серията PCMDS550-FT са специално създадени, за да отговорят на изисква...