Каталог
Каталог

MTM Power® Messtechnik Mellenbach GmbH

MTM Power® Messtechnik Mellenbach GmbH

  • DIN EN ISO 9001:2015

MTM Power® Messtechnik Mellenbach GmbH

  • DIN EN ISO 9001:2015

03.10.2021 05:10

Здрав, евтин, надежден - DC/DC преобразувател PCMDS550-FT за мотокари

DC/DC преобразувателите от серията PCMDS550-FT са специално създадени, за да отговорят на изискванията в областта на мотокарите. Най-високото качество и безопасността са от особено значение при използването на захранващи устройства в тези приложения. Като връзка между захранващата система и електронните подсистеми към тях се поставят изключително високи изисквания по отношение на надеждността им. Благодарение на доброто съотношение цена/качество и отличните технически данни обаче тези преобразуватели все по-често се използват в стационарни и индустриални приложения.

Новата серия PCMDS550-FT може да се използва гъвкаво. Номиналните входни напрежения са 48 V, 80 V и 96 V. Съществуващият входен филтър предпазва устройствата от типичните преходни процеси, които се срещат в електрическите системи на моноблоковете. Стандартните изходни напрежения са 12 V и 13,8 V.

Ниските стойности на пулсациите и шума в комбинация с високата константа на изходното напрежение гарантират надеждна работа на всички свързани консуматори. Други решаващи характеристики са устойчивостта на късо съединение, защитата от преходни процеси, изолационното съпротивление от 1,18 kVAC prim.-sec. и температурният диапазон -25 ...+50 °С.

PCMDS550-FT са проектирани в алуминиев корпус с компактен дизайн (189 x 115 x 60 mm). Топлинната концепция на тези DC/DC преобразуватели с вакуумно капсулиране осигурява оптимизирано отвеждане на топлината на всички силови полупроводници чрез топлинно свързване с основната плоча. Капсулираната конструкция позволява монтаж на превозни средства без окачване или без пневматични гуми с най-високи натоварвания от удари и вибрации. Връзката се осъществява чрез 4-полюсен плосък конектор FEP. Устройствата са съвместими с изискванията на CE и са подготвени за клас на защита 2.

Още новини

Благодарение на специалната уникална технология за вакуумно капсулиране, захранващите модули на M...

Първоначално AC/DC не означава известна хард рок група, а най-разпространената в света форма на п...

Търсите ли решение за захранване за директна употреба "на машината"?