Каталог
Каталог

Novotechnik Messwertaufnehmer oHG

Novotechnik Messwertaufnehmer oHG

  • ISO 9001:2015
  • IATV 16949
  • DIN EN ISO 50001

Novotechnik Messwertaufnehmer oHG

  • ISO 9001:2015
  • IATV 16949
  • DIN EN ISO 50001

25.03.2022 00:03

Novotechnik Messwertaufnehmer: Потенциометрите от проводяща пластмаса все още са на път

Дори когато търсенето на безконтактни процеси в областта на линейната и ротационната измервателна техника се увеличава, сензорите на базата на потенциометри все още са ненадминати и вероятно ще останат такива поради полезните си характеристики и благоприятното съотношение между разходи и ползи:

През последните години Novotechnik е произвела повече от 100 милиона потенциометри от проводяща пластмаса само за автомобилната индустрия. И в бъдеще тези ефективни сензори вероятно не само ще останат незаменими, но и ще намират все по-голямо приложение в същата индустрия и в подобни области. В края на краищата постигането на сравними скорости на измерване, стойности на линейност, разделителни способности, стойности на хистерезис и температурни обхвати в противен случай би било свързано със значително по-големи разходи и усилия. Нещо повече, изходните сигнали на потенциометъра са налични в реално време, без никакви контурни грешки, и са лесни за обработка. В същото време тези здрави сензори са устойчиви на удари и вибрации, изискват само изключително малко количество енергия и показват устойчивост към ЕМИ и магнитни полета. При висококачествените конструкции продължителността на живота им е над 100 милиона движения.

Линейният позиционер разполага с осцилиращ фронтален фрикционен лагер и декуплирана чистачка за работа без приплъзване. Поради високата си продължителност на живота и поради лесния монтаж с универсално монтирани "щракващи" обтегачи линейният позиционер е напълно подходящ за директно и прецизно измерване на траектории в технологиите за управление и измерване. Серията LWH се предлага с дължини на габаритите от 75 до 900 mm. С разделителна способност от 0,01 mm тези измервателни системи също са изключително прецизни. В областта на индустриалните сензори серията LWH, от която Novotechnik е продала над 1 милион единици с всички видове дължини на габаритите през последните 10 години, със сигурност се е доказала. Например, тези линейни сензори се използват масово в машините за леене под налягане, в машиностроенето и в технологиите за автоматизация.

Още новини

От 24.04.2024 г. - 26.04.2024 г

в Шънян, Китай

Очакваме с нетърпение да ви видим!...

На път със службата за обезвреждане на взривни вещества

25.10.2022 00:00

75 години Novotechnik

Сензори за линейни и ротационни измервания

Навсякъде, където позициите и...

Novotechnik получава наградата за доставчик от BRP-Rotax
Ротационни сензори за мобилни машини