Каталог
Каталог

Gmöhling Transportgeräte GmbH

Gmöhling Transportgeräte GmbH

  • ISO 9001:2015
  • REACH
  • Zulassung z. Kistenbauart A 1589X + 1589Y, Gefahrgut

Gmöhling Transportgeräte GmbH

  • ISO 9001:2015
  • REACH
  • Zulassung z. Kistenbauart A 1589X + 1589Y, Gefahrgut

07.10.2021 05:10

Тази година компанията Gmöhling GmbH празнува своята 80-годишнина

Тази година компанията Gmöhling GmbH празнува своята 80-годишнина. Валтер Гмьолинг, на гордата възраст от 98 години, все още не пропуска възможността да посети централата на компанията във Фюрт-Стаделн и да даде своя принос към идеите. "За да бъдат осигурени работни места и в бъдеще, аз внесох цялото имущество във фондацията!"

Компанията преминава през много възходи и падения в своята история. Дори сега, по време на пандемията, не е лесно. "Корона" ни удари през 2020 г., а след това завладя целия свят. Много от нашите клиенти, а също и отделни доставчици се намират в чужбина, разбира се, това не ни подминава безследно." - казва Франк Райзер, управляващ директор в Gmöhling. "Въпреки това преживяхме миналата година доста добре - не на последно място благодарение на процъфтяващата интернет търговия и големите ни клиенти в този бранш. Също така в сектора на здравеопазването, в болниците, нашите продукти са необходими точно сега. Тази година дори можем отново да инвестираме в ново оборудване и машини, както и в поддръжката на 69-годишната вече сграда, а също така отново да приемем трима нови чираци."

През 1941 г. компанията Gmöhling е основана като леярна за алуминий в Елзас. След края на войната и английския плен младият Валтер Гмьолинг поема 95% от разрушеното предприятие от покойния си баща и през 1948 г. възстановява производството в Нюрнберг. Тук той първоначално произвежда от останалия алуминий козирки, тенджери за готвене и машини за леене на свещи (за Израел) и разработва лека сгъваема алуминиева транспортна кутия за използване в американските самолети DC-3 за Берлинския въздушен транспорт. Това е действителното начало на компанията в днешния ѝ вид. Впоследствие тя се утвърждава предимно в областта на интралогистиката на текстилната промишленост и като предпочитан доставчик на германските и други европейски пощенски компании.

Днес стандартната гама от продукти обхваща много широк спектър - от каси до шкафове, транспортни колички и колички с пружинно дъно, както и множество индивидуални специални решения, изработени от алуминий. Индустриите, за които се доставят продукти, са толкова разнообразни, колкото и самите продукти. Делът на износа е над 50 % - защото продуктите "Произведено в Германия" убеждават безброй клиенти във Франция, Великобритания или Швейцария, но също и например в Китай.

Едно нещо преминава като червена нишка през историята на компанията: Иновации, по-нататъшно развитие и адаптиране към пазара. "Току-що регистрирахме патент за количка за събиране на поръчки с безстепенно регулиране на силата на пружината за интернет търговия !", разказва Оливер Т. Шмиц, ръководител на отдел "Продажби" в Gmöhling. Това е единственият начин компанията да оцелее през 80-те, понякога трудни години. Днес основно клиенти от интернет търговията поръчват продукти за своята логистика от Gmöhling в. Съвременните търговци на дребно в областта на електронната търговия търсят решения, като например индивидуално проектирани рафтови или пружинни подови колички за комплектоване на поръчките си. Това означава за обработката на онлайн поръчките в техните складове или за обработката на връщания. "И Gmöhling, със своя 80-годишен опит в разработването, проектирането и производството на изделия от леки метали, може да им осигури това."

Освен това служителите са осъзнали духа на времето и са разработили напълно нова продуктова линия - "Gmöhling Green Line". На адрес www.g-green.de всеки може да поръча за своя дом продукти на Gmöhling, изработени от до 75% рециклиран алуминий. Независимо дали става дума за вани за цветя на колелца, повдигната леха на колела или картини с растения за стената. "Аз самият съм запален градинар хоби ", казва Оливер Т. Шмитц, "затова започнах да експериментирам малко наоколо !" Като го слушате да говори, можете да разберете колко много сърце и душа са вложени в новите продукти. "всички продукти са устойчиви, висококачествени, трайни и стабилни в сравнение с пластмасата или дървото"

Още новини

GMÖHLING: Открийте най-новите ни продукти и решения, обменете идеи с нашия екип и научете повече за най-новите тенденции в индустрията - очакваме ви там!

Имаме удоволствието да ви информираме, че от 01.03.2024 г. сме намалили...

От десетилетия решаваме вашите изисквания в областта на логистиката и транспорта.

С пр...

За да се избегне шумът по време на поставянето, в коша се поставя звукопоглъщаща пяна.

"Предизвикателство над прашната луна" - спонсорирахме MoonAixperts
Наскоро подкрепихме с кон...