Каталог
Каталог

BLANCO GmbH + Co KG

BLANCO GmbH + Co KG

  • DIN EN ISO 9001:2008

BLANCO GmbH + Co KG

  • DIN EN ISO 9001:2008

16.06.2021 00:06

2020 бизнес година на Blanco Professional Group

Започва обръщане на тренда

Професионалната група Blanco може да погледне назад към една трудна финансова година 2020. Общо 693 служители и 27 стажанти реализираха продажби в размер на около 103 милиона евро. Това представлява спад от 14,4 % в сравнение с предходната година. Доставчикът на системи в сектора B2B за търговски кухни и промишлеността не успя да избегне специалните условия на годината на короната. Делът на износа, който традиционно е важен за продажбите, е намалял с осем процента през 2020 г. в сравнение с 2019 г. поради пандемията. Тази тенденция допринесе за спада в общите продажби.

Бизнес единицата "Кетъринг" беше особено засегната от въздействието на пандемията. Въпреки това индустриалното подразделение също трябваше да се справи с изключителните условия през изминалата година. Въпреки това тази бизнес единица се развива задоволително от пролетта на 2021 г. насам. Той е доста над плана. В подразделението за автомобилна индустрия Blanco Professional също може да се похвали с първите успешни месеци през настоящата 2021 година.

Контрамерките започват да действат

По този начин обратът е започнал успешно и вече е отразен в цифри. В бизнес единицата "Кетъринг" например новият стратегически фокус върху сервирането и дистрибуцията на храни, стартиран през 2020 г., вече започва да дава резултати, както и реорганизацията на организацията на продажбите. Тя продължава да разширява близостта си до клиентите и да прави своите дейности и функции още по-ефективни в бъдеще. По този начин програмата за преструктуриране стартира успешно. Курсът за успешно бъдеще е зададен.

Дигитализацията играе ключова роля

Ключова роля в ориентацията на Blanco Professional Group към такова бъдеще има използването на цифровите възможности. "Виждаме дигитализацията като двойна възможност: от една страна, използваме цифрови инструменти, за да направим процесите в компанията много по-бързи и по-ефективни от преди", обяснява управляващият директор Егон Кофлер, "но също така виждаме силен стратегически компонент в цифровата трансформация: Като насочваме целия си диалог с клиентите към бързина и индивидуалност, ние не само се съобразяваме с дигиталния дух, но и създаваме добри преживявания за нашите клиенти, като по този начин задълбочаваме отношенията си с тях и създаваме основа за по-нататъшното им разширяване."

Новият специализиран дилърски уеб магазин със защитен вход за регистрирани дилъри, който е на разположение за ползване от началото на юни, представлява важна стъпка в тази посока. По този начин Blanco Professional специално разширява продажбите си в посока на многоканални оферти, за да предостави на партньорите в специализираната търговия оптималните възможности за контакт и поръчка за съответните цели. За екипа за продажби на Blanco Professional това ще доведе до по-голям капацитет за обслужване и специфични съвети за клиентите в бъдеще.

В този смисъл специализираният дилърски уеб магазин е предназначен да бъде прелюдия към целенасочено разширяване на цифровите услуги и процеси на всички нива. В съответствие с това този сектор трябва да се ускори през следващите години и да се укрепи с допълнителни инвестиции.

Положителни перспективи

Кофлер обобщава: "Последните две години, особено годината Корона 2020, означаваха значителни предизвикателства, а също и съкращения за Blanco Professional и нейните служители. Все пак дъното е достигнато. Нашите мерки за противодействие дават резултат и сме убедени, че сме създали основата, за да успеем отново в средносрочен и дългосрочен план."

Обектът в Обердердинген продължава да играе централна роля в бъдещите планове. От общо около 1,5 млн. евро, инвестирани от Blanco Professional през 2020 г., 790 000 евро - т.е. повече от половината - са инвестирани в централата и главния офис на компанията.

Blanco Professional оперира в сектора B2B. Групата произвежда висококачествени капиталови стоки за търговски кухни и е доставчик на индустрията.

Със своите 693 служители Blanco Professional Group постига консолидиран годишен оборот от 103 милиона евро (2020 финансова година). Групата включва централата в Обердердинген (Баден-Вюртемберг), дъщерни дружества в Германия, Белгия, Франция, Великобритания, Австрия и Чешката република, както и търговски представителства в Швейцария, Испания и Русия.


Още новини

Нова корпоративна марка от октомври 2021 г