Каталог
Каталог

PFISTERER Kontaktsysteme GmbH

PFISTERER Kontaktsysteme GmbH

  • DIN EN ISO 9001
  • DIN EN ISO 14001

PFISTERER Kontaktsysteme GmbH

  • DIN EN ISO 9001
  • DIN EN ISO 14001

15.05.2021 05:05

100 години PFISTERER - свързваща енергия за бъдещето

Независимо дали става дума за бързо разрастващи се мегаполиси, устойчив енергиен преход или чиста мобилност, предизвикателствата пред служителите на PFISTERER днес не са по-малки, отколкото в миналото. Тяхната задача е да намерят решения за безопасен и надежден пренос на енергия, както в малки, така и в големи мащаби, и често незабелязано, във въздушни линии и подстанции, или в домашни електрозахранващи връзки, а също и във влакове и вятърни турбини. Продуктите на PFISTERER играят съществена роля в нашето ежедневие. С поглед, винаги насочен към решенията за бъдещето, компанията празнува своята 100-годишнина през 2021 г.

Независимо дали става дума за бързо разрастващи се мегаполиси, устойчив енергиен преход или чиста мобилност, предизвикателствата пред служителите на PFISTERER днес не са по-малки, отколкото в миналото. Тяхната задача е да намерят решения за безопасен и надежден пренос на енергия, както в малки, така и в големи мащаби, и често незабелязано, във въздушни линии и подстанции, или в домашни електрозахранващи връзки, а също и във влакове и вятърни турбини. Продуктите на PFISTERER играят съществена роля в нашето ежедневие. С поглед, винаги насочен към решенията за бъдещето, компанията празнува своята 100-годишнина през 2021 г.

"Карл Пфистерер основава нашата компания през 1921 г. с цел да разработи по-ефективна и по-безопасна електрическа арматура. Неговата отдаденост на осигуряването на най-доброто решение остава в PFISTERER и до днес и обхваща всички области на енергийните инфраструктури - от производството до преноса, а също и разпределението. В резултат на това ние сме един от водещите независими производители в света на кабелни аксесоари, изолатори и решения за въздушни линии", казва д-р Константин Курфис, член на Изпълнителния съвет на PFISTERER. Семейната компания е изобретател, пионер и доставчик на решения с несравним иновационен опит, който вече 100 години определя бъдещето на енергийната индустрия. Решенията на PFISTERER могат да бъдат намерени във всички видове енергийни мрежи, над и под земята. Продуктите на PFISTERER се използват в железопътните мрежи, високоскоростните влакове като ICE и TGV и системите за безопасност в железопътния транспорт. "Тъй като присъстваме на безброй интерфейси за пренос на енергия, нашите иновации имат огромно влияние върху нашите партньори", обяснява д-р Курфис. "Ето защо ние винаги мислим за бъдещето и тенденциите в областта на преноса и разпределението на енергия. Ние предлагаме решения днес за предизвикателствата на утрешния ден".

Въпросите, пред които компанията е изправена, гледайки към бъдещето, са по-актуални от всякога: как можем устойчиво да произвеждаме енергия, за да посрещнем бъдещите нужди? Как да укрепим енергийните мрежи срещу прекъсвания, причинени от екстремни метеорологични условия в условията на променящ се климат, като същевременно приведем енергията в хармония с околната среда и нуждите на бързо растящото градско население?

Разрастващите се градски райони - предизвикателствата на бъдещето

Глобалното търсене на енергия непрекъснато нараства - с повече от 160 % само от 70-те години на миналия век - и продължава да се увеличава, като до 2040 г. се очаква увеличение с още 30 %. За същия период броят на жителите на градовете в света ще се удвои от 3,6 милиарда на 6,3 милиарда. "За да се поддържат надеждни доставки за растящите градски райони в бъдеще, все повече електроенергия трябва да се транспортира до градовете - и то на все по-големи разстояния: във вътрешността на страната от офшорни вятърни паркове и от слънчеви електроцентрали на юг до индустриализирани райони на север. Това е възможно например благодарение на нашите изолатори от силиконов композит - за компактни и естетични далекопроводи за високо напрежение, които се радват на голямо обществено одобрение", каза Стефан Гьотшел, член на Изпълнителния съвет на PFISTERER Holding AG.

Като морски пионер с опит в многобройни проекти за вятърни паркове, PFISTERER предлага и подходящата технология за свързване на вятърни турбини, морски платформи, съоръжения за съхранение на батерии и слънчеви електроцентрали. Поради екстремните метеорологични условия, свързани с изменението на климата, рискът от прекъсване на електрозахранването се увеличава в световен мащаб. В този случай уникалните аварийни концепции на PFISTERER помагат на доставчиците на енергия да извършват бързи ремонти в случай на повреда и могат да се използват като временни байпасни системи за модернизация на мрежата, основен ремонт, поддръжка и тестване.

PFISTERER пренася енергията към хората - над и под земята

От 1921 г. насам PFISTERER подпомага енергийната индустрия с технологии за въздушни линии, кабелни системи и компоненти за разпределение на енергия. Първоначално за новоразвиващите се локални мрежи, а от 1937 г. - и за сектора на високото напрежение (ВН). Първите продукти са стоманени компоненти, като например закачалки. По-късно в завода в Гусенщадт, създаден през 1946 г., се произвеждат скоби за въздушни линии НН и фитинги за напрежение. Тези успешни решения бързо придобиват международна репутация. През 60-те години на миналия век разширяването на преносните мрежи за високо напрежение в Европа е в разгара си. Оттогава насам решенията на PFISTERER са изпробвани при изграждането на въздушни линии в екстремни алпийски терени, в южноафриканската пустиня, в района на Персийския залив и на язовира Гури във Венецуела - от 110 V до 1100 kV. Като пионер в технологията за свързване на кабели ВН, PFISTERER предлага също така аксесоари и решения за подводни и подземни кабелни системи, включително монтаж на кабели "до ключ". Интелигентните аксесоари за събиране на експлоатационни данни ще играят все по-важна роля в бъдеще.

Иновацията като двигател на бизнеса

PFISTERER посреща бъдещите предизвикателства със знанията, които идват от стогодишния опит. Този опит се развива непрекъснато с напредъка на технологиите - а технологиите се развиват благодарение на опита на PFISTERER. Многобройните иновации и патенти непрекъснато стимулират нашия растеж. Техният успех превърна PFISTERER в глобално активна компания - с дистрибуторска мрежа в 70 държави и 21 локации в Европа, Северна и Южна Америка, Азия и Близкия изток. Работната сила от 2100 служители по целия свят, най-съвременните производствени процеси и безпроблемната система за управление на качеството - всичко това гарантира, че ще продължим да предлагаме правилните решения и в бъдеще.

Нашият юбилеен уебсайт 100years-pfisterer.com предлага забавен поглед към бъдещите и миналите изисквания към електрическите мрежи по света - и решенията на PFISTERER.

Още новини


Винтербах, Германия - 06 февруари 2024 г. - Системата за щепселно свързване CONNEX на PFIST...

Винтербах, Германия - 7 ноември 2023 г

Офшорната платформа DolWin kappa беше успе...


Винтербах, Германия - 26.09.2023 г. -

Операторът на електропреносната мрежа TenneT...

Карл-Хайнц Пфистерер става почетен председател на Надзорния съвет на SE.

Винтербах, Германия - 15 юни 2023 г. -

Pfisterer, водещ доставчик на решения за енергийна...

Енергоразпределението и преносът на енергия са основни компетенции на PFISTERER от почти 100 годи...