Каталог
Каталог

Azimut SpA

Относно Azimut SpA

Началото

Azimut Yachts се появява през 1969 г., когато младият студент Паоло Вители основава Azimut Srl и започва да отдава под наем ветроходни лодки.Първите стъпки към успеха
През 1970 г. някои престижни яхтени марки възлагат на компанията да разпространява техните лодки в Италия.
Azimut бързо разширява дейността си: Освен с дистрибуция, тя започва да проектира нови яхти. В съвместно предприятие с Amerglass тя проектира AZ 43' Bali, масово произвеждана лодка от стъклопласт, която веднага постига успех.
Компанията постепенно разширява гамата си, като се фокусира върху долния сегмент на пазара - с пускането на AZ 32' Targa през 1977 г., "Ford T" на света на лодките - и върху горния сегмент (със запомнящия се дебют на Azimut 105' Failaka през 1982 г., най-голямата масово произвеждана яхта от фибростъкло по това време).

Придобиване на Benetti и започване на собствено производство
През 1985 г. Azimut придобива Benetti. Тази историческа марка, базирана във Виареджо, произвежда лодки от 1873 г. и разработва концепцията за мегаяхта.
Azimut вече е в състояние да конструира свои собствени яхти, определяйки нов стил и индустриални стандарти, които ще направят революция в производството на яхти, като например: големи безрамкови прозорци, електрически седалки и интериор от орех. нови производствени площадки и международно признание
От края на 90-те години нататък, с придобиването на нови лодкостоянки във Фано, преструктурирането на лодкостоянките на Benetti във Виареджо и изграждането на нова площадка в Авиляна, в провинция Торино, Azimut се превръща във водещ производител на яхти и мегаяхти.
Тази лидерска позиция се затвърждава през следващите сезони благодарение на многобройните бизнес успехи и инвестиционната политика, която през годините укрепва технологичния и производствения капацитет на Azimut, като понастоящем са изградени обекти в Бразилия.

 
Изтриване на селекцията

30th Zagreb Boat Show

30th Zagreb Boat Show

Avenija Dubrovnik 15
10020
Zagreb
Хърватия

Azimut SpA

Azimut SpA

Via Martin Luther King 9-11
10051
Avigliana
Torino
Италия

Моторни лодки (S Collection)

Въглеродно-технологично поколение

Използването на въглеродни влакна е конструктивен избор, който позволява увеличаване на обемите и повърхностите при запазване на същото те...