Каталог
Каталог

Eppendorf SE

  • DIN EN ISO 9001
  • ISO 17025
  • ISO 13485

26.08.2022 02:00

Тръби, направени от олио за готвене?

Отговор на обявата

Новото поколение епруветки "Eppendorf Tubes® BioBased" се произвеждат от 90 % "биоциркулярни", възобновяеми суровини (рециклирани, напр. от отпадъци и остатъци от хранителни масла) и 10 % суровини от изкопаеми горива. По този начин тези епруветки с размери 5,0 ml, 15 ml, 25 ml и 50 ml с капачка на винт са изработени от сертифициран полипропилен на базата на възобновяеми, рециклирани суровини и се наричат "BioBased".

Това означава, че Eppendorf вече не се фокусира само върху разработването на нови продукти, но и върху нови производствени материали. В съответствие с концепцията "Намаляване, повторна употреба, рециклиране", основната цел е да се произвеждат полимерни продукти по много по-устойчив начин, без да се прави компромис с гарантираното качество на продуктите и тяхната производителност, необходими при все по-взискателните изследвания.

Производственият център за консумативи в Олденбург/Германия отговаря на изискванията на системата за сертифициране ISCC PLUS (International Sustainability & Carbon Certification)Освен това устойчивостта на тръбите се сертифицира от "My Green Lab®" със сертификати "ACT" (Accountability, Consistency, Transparency).


Отговор на обявата

Категория
Оферти

Държава
Германия