Каталог
Каталог

Carl Zeiss IQS Deutschland GmbH

Carl Zeiss IQS Deutschland GmbH

Carl Zeiss IQS Deutschland GmbH

Oбратно към списъка

Измервателен софтуер (CALYPSO) на Carl Zeiss IQS Deutschland GmbH

Запитване за продукт  

Общата програма за стандартни геометрии и повече

CALYPSO направи революция в програмирането в измервателната техника. Нейният ориентиран към функциите интерфейс осигурява несравнима лекота на използване. Интуитивно създавайте измервателни програми, като избирате функцията, използвана в чертежа на CAD проекта. Въведете допустимите отклонения за размер, форма и положение директно от CAD модела.

Много задачи - един инструмент

CALYPSO е предназначен за ръчни и CNC измервания, онлайн и офлайн програмиране. CALYPSO е мултисензорен и поддържа всички актуални сензори и възможности за измерване от Carl Zeiss. Чрез интерфейса I++ DME CALYPSO ви позволява да управлявате измервателни системи, които не са на Zeiss, като 3D измервателни машини, измервателни машини с шарнирно рамо, лазерни тракери и компютърни томографи.

Без сблъсъци - автоматично

Веднага след като дефинирате елемент на детайла и свързаните с него допуски с няколко щраквания на мишката, CALYPSO автоматично генерира подходяща измервателна стратегия, която може да бъде променяна и прилагана за други елементи по всяко време. CALYPSO бързо придвижва щуцера около обработвания детайл без сблъсъци и подхожда правилно към характеристиките на детайла - вие сте свободни да се занимавате с други задачи.

Динамичен миниплан

Йерархичният дизайн на CALYPSO и ориентираното към функциите програмиране ви дават гъвкавост да съсредоточите планирането на измерванията върху производствения процес. Например можете да прекъснете измервателните серии, за да измерите бързо друг детайл. Прекъснатото измерване може лесно да бъде продължено след това. По-интелигентно сканиране с VAST Navigator CALYPSO поддържа VAST Navigator - петото поколение сканиране от Carl Zeiss. Без ненужни прекъсвания и с оптимални пътища на подход и движение VAST Navigator ви позволява да измервате безпроблемно в рамките на един пробег. Тангенциалният подход е стандартен. Напълно интегрираната интелигентност позволява на CALYPSO да определи максималната скорост на сканиране в зависимост от необходимата точност.

Опционални интерфейси:

IGES 2D/3D, VDA 2D/3D, STEP 3D, DXF 2D, PMI и FTA могат да се обработват директно.

Незадължителни директни интерфейси:

ParaSolid, CATIA V4, CATIA V5, ProEngineer, UniGraphics, Inventor, Solid Works

Запитване за продукт  

Още продукти в сферата на Измервателен софтуер

Измервателен софтуер (PiWeb)

Лесно отчитане

ZEISS PiWeb е най-добрата в класа си графична система за отчитане, която незабавно превръща данните за качеството или процеса в ценни прозрения.

ZEIS...

Измервателен софтуер (CALIGO)

Пълната програма за повърхности със свободна форма и др.

CALIGO, новият софтуер за повърхности със свободна форма, прави измерването на части от каросерията на автомобила п...

Измервателен софтуер (GEAR PRO)

GEAR PRO - CAD-базиран софтуер за зъбни колела.

Използвана заедно с CALYPSO, линията GEAR PRO ви позволява да инспектирате цилиндрични зъбни колела, конусни зъбни колела и...