Каталог
Каталог

WSW Wälzlager Wolfgang Streich GmbH & Co

WSW Wälzlager Wolfgang Streich GmbH & Co

  • DIN EN ISO 9001:2015

WSW Wälzlager Wolfgang Streich GmbH & Co

  • DIN EN ISO 9001:2015

Oбратно към списъка

Гарнитури на WSW Wälzlager Wolfgang Streich GmbH & Co

Запитване за продукт  

Уплътнителните пръстени WSW са изработени от специален клетъчен полиуретанов еластомер. Този материал, който е специално разработен за технически приложения, е особено подходящ за производството на демпфериращи и уплътняващи елементи - особено уплътнителни пръстени.

Те се използват главно за уплътняване на лагерни точки с различна конструкция и служат тук като дефлектори за прах и мръсотия, при което самосмазващият ефект може да се използва от уплътнителни пръстени, импрегнирани с масло.

Те се предлагат стандартно за всички радиални сферични плъзгащи лагери, обхванати от DIN ISO 12240-1, размерна серия E. Специални размери могат да бъдат реализирани в кратки срокове според изискванията на клиента/чертежите на клиента. В този случай, моля, свържете се с WSW.

Свойства
  • Благодарение на сравнително голямата си уплътнителна повърхност (за разлика от контакта с устните или линията при О-пръстените) и високата устойчивост на разкъсване, уплътнителните пръстени, изработени от този материал, могат да се използват по-специално и при тежки експлоатационни условия (например в трактори, селскостопански или строителни машини).
  • Те могат да бъдат компресирани до 80 % и по този начин позволяват големи колебателни движения (например в сферични плъзгащи лагери).
  • Производствените допуски в точките на лагера могат да бъдат по-големи, тъй като могат да бъдат преодолени поради обемната свиваемост и еластичното поведение на материала.
  • Лесната деформируемост позволява безпроблемен монтаж и демонтаж.
  • Ниската степен на компресиране (поведение на улягане) гарантира дълга функционална надеждност дори при високи честоти на деформация, за което гаранция е и устойчивостта на масла и греси.
  • Температурен диапазон: -30 °C - +80 °C, за кратко и +100 °C.

Запитване за продукт