Каталог
Каталог

PFISTERER Kontaktsysteme GmbH

PFISTERER Kontaktsysteme GmbH

  • DIN EN ISO 9001
  • DIN EN ISO 14001

PFISTERER Kontaktsysteme GmbH

  • DIN EN ISO 9001
  • DIN EN ISO 14001

Oбратно към списъка

Заземителни клеми (RSC-T) на PFISTERER Kontaktsysteme GmbH

Запитване за продукт  

За да се защитят хората и околната среда, всички метални компоненти покрай електрифицирани железопътни релси трябва да бъдат заземени. Това се отнася не само за стълбовете на контактната мрежа, но и за системите за сигнализация, парапетите на мостовете, оградите и др. Сега PFISTERER разработи RSC-T - просто, безопасно и надеждно решение, което спестява много време в сравнение с установената практика.

Инсталиране до 50% по-бързо
Конекторът за заземителни кранове RSC-T се състои от няколко части и може да се монтира директно върху съществуваща система. Заземителният кабел се полага на място без никакви подготвителни работи и се затваря в конектора с помощта на заключващ болт. Пробивните болтове на SICON проникват в изолацията, за да установят безопасен и надежден контакт със заземителния проводник. Всяка възможна повреда на металния проводник е избегната с помощта на доказаната технология SICON.

С помощта на технологията за пробиване на изолацията главните и отводнителните кабели се монтират, без да се налага да се сваля изолацията. Това се отнася и за главните кабели с двойна изолация. При кабелите за отводи с двойна изолация външният изолационен слой трябва да се отстрани. Използваното преди това компресиране на заземителните кабели и кабелите за отводите, както и възстановяването на изолацията с термосвиваем ръкав, вече не е необходимо. Пластмасовият корпус със своите уплътнения гарантира защита от електрически удар в съответствие с IP2X.

RSC-T Fakten
  • Надежден контакт между заземяването и съединителя на крана
  • Без прекъсване на главния проводник
  • Устойчивост на удари в съответствие с IP2X
  • Без отворен нож за монтаж
  • Спестява до 50 % от времето за монтаж
  • Без пламък върху релсата
  • Електрическо изпитване в съответствие с IEC 61284:1997, клас В
  • Един съединител, три възможности за свързване

С конектора за заземителни кранове RSC-T могат да се реализират различни варианти на подслушване. В допълнение към типичния вариант с един заземителен кран на конектор е възможно да се образуват и два заземителни крана с един конектор, като се вземе предвид напречното сечение на проводника. За тази цел е необходимо само да се промени разположението на затягащите винтове от страната на отвода.

Патентована контактна технология
Болтовете на RSC-T са базирани на доказаната технология SICON. Патентованият срязващ болт има безстепенна конструкция и винаги използва пълната товароносимост на резбата. Фрикционният диск в края на болта предотвратява повреждането на металния проводник. За RSC-T доказаният болт SICON е доразвит и оборудван с фрикционен диск, който се отличава с технология за пробиване на изолацията. Това осигурява надежден контакт с оптимална контактна сила. Болтът SICON се монтира с помощта на гаечен ключ SW6 и при успешен монтаж леко се отрязва.

Запитване за продукт