Каталог
Каталог

PFISTERER Kontaktsysteme GmbH

PFISTERER Kontaktsysteme GmbH

  • DIN EN ISO 9001
  • DIN EN ISO 14001

PFISTERER Kontaktsysteme GmbH

  • DIN EN ISO 9001
  • DIN EN ISO 14001

Oбратно към списъка

Системи за свързване на кабели от 52 kV до 550 kV (FrontCon) на PFISTERER Kontaktsysteme GmbH

Запитване за продукт  

FrontCon - По-бързи и по-добри връзки за кабели с едножична изолация.

При силовите кабели за високо напрежение все по-често се използват конструкции на проводниците, които значително намаляват ефектите на кожата и близостта. Това дава възможност за предаване на повече мощност при едно и също сечение. Отделните нишки на тези проводници са изолирани една от друга (емайлирани) и често са подредени на сегменти (тип Milliken). Тази структура на проводниците усложнява процеса на свързване на кабелите. PFISTERER разработи FrontCon, който използва напълно нов принцип на свързване, за да опрости и съкрати значително монтажа.

Нова технология за свързване
Свързването на едножични изолирани кабелни проводници е времеемък процес, който работи само в ограничена степен: отделете отделните жила, оголете ги едно по едно, след това ги подредете, доколкото е възможно, в първоначалния вид - без да повредите някое от жилата. Въпреки всички усилия, оригиналната структура на проводника не се постига на мястото на монтажа. Освен това премахването на изолацията означава да се загуби предимството на едножичните изолирани кабели в края на проводника. PFISTERER напълно преосмисли свързването на едножилните изолирани проводници.

80% по-кратко време за монтаж
С FrontCon PFISTERER разработи решение, което значително намалява необходимото време и създава дефинирана връзка чрез лицевата страна на кабела. Монтажът отнема само около 2 часа - не повече, отколкото при конвенционалните кабели със стандартни връзки. Същевременно се предотвратяват възможни повреди при оголването на отделните жила. Това значително намалява риска от грешки при монтажа.

Компактен дизайн
FrontCon се монтира директно върху края на кабела - не е необходимо да се работи върху отделните нишки. Специално разработените контактни топчета влизат в контакт с предните повърхности на отделните нишки. Заедно тези контактни топчета се държат като течност. Те компенсират леките неравности в края на проводника и гарантират, че в цялото сечение на проводника се прилагат еднакви контактни сили. Силата протича през предната страна на проводника и контактните топчета. Това дава възможност за много къса и компактна контактна система за големи сечения на проводниците.

Доказана контактна система за кабелни фитинги НН
FrontCon се предлага като технология за свързване на кабелни конектори CONNEX и накрайници IXOSIL, както и за кабелни връзки в MSA фуги и типово тествани със специфични кабели. Първите кабелни проекти вече са в експлоатация от няколко години. Контактната система може да бъде адаптирана за всякакви фитинги, което дава възможност за надеждни и рентабилни решения в кабелните системи. Тя може да се монтира вертикално или хоризонтално. Гамата обхваща медни кабели със сечение до 2 500 mm². При поискване могат да се приложат и други решения.

Как работи
FrontCon се монтира директно върху края на проводника. Кабелът се отрязва направо и изолацията му се отстранява. Стабилната под налягане контактна система се захваща централно върху проводника.

Контактните топчета се изсипват в съединителя. Затягането на притискащия винт притиска топчетата към предната страна на краищата на проводника. Създава се надежден контакт.

Вграденият пружинен механизъм компенсира загубите от утаяване. Това гарантира, че контактните сили и ниските предавателни съпротивления се поддържат при различни температури и през целия експлоатационен живот.

Запитване за продукт  

Още продукти в сферата на Кабелни гарнитури

Системи за свързване на кабели от 52 kV до 550 kV (CONNEX)

CONNEX - универсалната система за свързване на кабели, трансформатори и ГИС
Напълно капсулованата система за свързване CONNEX с твърда изолация прави силовите трансформатори и...

Кутия за връзки

Кутия за връзки LB.W.X.8.1.S3.E1.000

Заземителните кутии на PFISTERER са идеалното решение за всички концепции за кръстосано свързване и заземяване на кабелни системи за високо напрежение....