Каталог
Каталог

Lutz-Jesco GmbH

Lutz-Jesco GmbH

  • DIN EN ISO 9001:2015
  • DIN EN ISO 14001:2015
  • WHG

Lutz-Jesco GmbH

  • DIN EN ISO 9001:2015
  • DIN EN ISO 14001:2015
  • WHG

Oбратно към списъка

Дозиращи помпи за производството на напитки на Lutz-Jesco GmbH

Запитване за продукт  

Хранене на kieselguhr и други медии в индустрията за напитки / хранително-вкусовата промишленост

Преди една бира да бъде харесана от клиента, тя трябва да премине през серия от прецизно контролирани естествени микробиологични и физични процеси по време на производството, утаяването и пречистването. Примери за това са процесите на ферментация и зреене, които причиняват суспендиране на вещества и примеси, дължащи се например на дрождите, които се използват за ферментация. Тези частици се отстраняват от бирата на различни етапи на обработка. За блестящо чиста бира е необходима специална филтрация: алувиална филтрация Kieselguhr. При този процес към бирата се добавя суспензия от kieselguhr с концентрация 300 g/l. Основните филтриращи елементи са например фини цедки от неръждаема стомана или тръби от неръждаема стомана с много малки прорези. Тъй като нито прорезите, нито тъканта са достатъчно фини, преди филтрирането на същинската бира първоначално през филтъра се пуска само вода, съдържаща kieselguhr. Kieselguhr се отлага във филтъра и образува фино разделен слой, който действа като микрофилтър. Този слой от кизелгур улавя примесите, които причиняват помътняване на бирата.

Кизелгур е мекотечен минерал, датиращ от епохата на терциера; той се получава от кремъчните екзоскелети на едноклетъчни водорасли и диатомеи. Kieselguhr, наричан още диатомична пръст, се използва не само като филтърен материал, но и за смилане и полиране. Пригодността му като среда за смилане показва, че движещите се части, които са в контакт с kieselguhr за целите на дозиране, изискват високи износоустойчиви качества. За добавянето на kieselguhr са необходими много прецизни дозиращи помпи, напр. специални бутални помпи със специфични работни характеристики и износоустойчиви повърхности. Помпите, използвани в пивоварните, трябва да отговарят на следните изисквания

  • дълга и безпроблемна работа
  • проста конструкция, изискваща малко поддръжка
  • съобразяване с хигиенните изисквания и изискванията, свързани с процеса (например да не се допуска попадане на въздух в бирата)
Бутални дозиращи помпи Lutz-Jesco в специални версии за пивоварни с материали като неръждаема стомана, алуминиев оксид и керамика, съвместими с хранителни продукти и придаващи износоустойчивост на съответните места, както и специални уплътнения на устните. Тези специални помпи изпълняват оптимално тези изисквания и се използват от десетилетия по целия свят като доказани дозиращи устройства от реномирани специалисти по инсталиране в пивоварните като KHS-Prozesstechnik GmbH. Насладете се на бирата си с дозиращите помпи Lutz-Jesco !

Запитване за продукт