Lutz-Jesco GmbH
Lutz-Jesco GmbH
Дозиращи помпи за производството на напитки на Lutz-Jesco GmbH
Изпратете запитване за продукт
Хранене на kieselguhr и други медии в индустрията за напитки / хранително-вкусовата промишленост
Преди една бира да бъде харесана от клиента, тя трябва да премине през серия от прецизно контролирани естествени микробиологични и физични процеси по време на производството, утаяването и пречистването. Примери за това са процесите на ферментация и зреене, които причиняват суспендиране на вещества и примеси, дължащи се например на дрождите, които се използват за ферментация. Тези частици се отстраняват от бирата на различни етапи на обработка. За блестящо чиста бира е необходима специална филтрация: алувиална филтрация Kieselguhr. При този процес към бирата се добавя суспензия от kieselguhr с концентрация 300 g/l. Основните филтриращи елементи са например фини цедки от неръждаема стомана или тръби от неръждаема стомана с много малки прорези. Тъй като нито прорезите, нито тъканта са достатъчно фини, преди филтрирането на същинската бира първоначално през филтъра се пуска само вода, съдържаща kieselguhr. Kieselguhr се отлага във филтъра и образува фино разделен слой, който действа като микрофилтър. Този слой от кизелгур улавя примесите, които причиняват помътняване на бирата.