Каталог
Каталог

Paul Vahle GmbH & Co. KG

Paul Vahle GmbH & Co. KG

  • DIN EN ISO 9001:2015
  • ISO 45001:2018
  • ISO 14001:2015

Paul Vahle GmbH & Co. KG

  • DIN EN ISO 9001:2015
  • ISO 45001:2018
  • ISO 14001:2015

Oбратно към списъка

Управление по една ос (VCS1) на Paul Vahle GmbH & Co. KG

Запитване за продукт  

Почти никоя производствена линия в автомобилната индустрия днес не може да се справи без автоматизирани конвейерни системи. Електрическите монорелсови приложения се считат за доказани и утвърдени транспортни системи за материален поток в производството, производството и монтажа и следователно са предопределени за използване във вътрешната логистика и автомобилния сектор.

Необходима е надеждна система за управление на задвижването, за да могат конвейерните системи да изпълняват задачите си с точност на позициониране. Едноосовият контролер VCS1 на VAHLE покрива всички изисквания за използване в свързващата конвейерна техника. Налични са различни видове комуникация за предаване на данни между стационарната и мобилната страна, като например полувълнова комуникация, релсова шина и системата SMGM на VAHLE с шлицови вълноводи за полеви шини, базирани на Ethernet, като например PROFINET.

Наличен до клас на мощност 1,5 kW и разнообразие от различни интерфейси, контролерът за задвижване може да се използва в почти всяко приложение. Освен това са налични многобройни функции за позициониране и контрол на разстоянието.

С помощта на наличните библиотеки от функции за комуникация с железопътна шина контролерите могат лесно да бъдат интегрирани в системния PLC за проста комуникация на данни за процеси и диагностика. Параметрите на задвижването се задават с помощта на софтуер за конфигуриране на VAHLE, който е разработен в компанията и е лесен за използване. Всички параметри на задвижването и съответният номер на превозното средство се съхраняват на конектор за данни, който е лесно достъпен отвън. В случай на сервизно обслужване това дава възможност за бърза подмяна на устройството, без да е необходимо иначе да се извършва параметриране на едноосовия блок за управление.
Информация за състоянието и работата може лесно да се показва на интегрирания двуредов OLED дисплей. Блокът за управление разполага със специално разработено инфрачервено дистанционно управление за работа с настройките и прости диагностични задачи.

Предлагат се и допълнителни компоненти, като например управление на блок за крива за поддържане на безопасно разстояние при преминаване през крива или управление на блок за разделяне за разделяне на зоните на движение или за предотвратяване на пренасянето на напрежение. за предотвратяване на пренасянето на напрежение в точките на разединяване на конвейери с проводници.

В комбинация с модулите за захранване с енергия (vPOWER), позициониране (vPOS) и предаване на данни (vCOM) системата за управление VCS1 се предлага и като системно решение.

Запитване за продукт