Каталог
Каталог

Comet Yxlon GmbH

  • ISO 9001:2015

Oбратно към списъка

Устройства за CT тестване на акумулаторни системи за електронна мобилност на Comet Yxlon GmbH

Запитване за продукт  

Батерията - сърцето на електромобила
При електромобилите работата на батерията е от решаващо значение за надеждността, пробега и дълготрайността на целия автомобил. Томографските проверки със системите Comet Yxlon CT подпомагат както производителите на автомобили, така и производителите на акумулаторни клетки с надеждни, високопрецизни данни от проверките, които помагат за намаляване на брака при масово производство, например. Компютърната томография се използва за инспектиране на суровините за акумулаторната клетка, както и на отделните клетки, клетките, опаковани в модул, и модулите, свързани в акумулаторна система или акумулаторен пакет.

Ефективноосигуряване накачеството наакумулаторните клетки
Едно от най-големите предизвикателства при производството на клетки е високият процент на брака. Тъй като това представлява основен фактор за разходите, е важно да се откриват дефектни клетки преди по-нататъшната им обработка. Системите за компютърна томографска инспекция на Comet Yxlon обхващат широк спектър от техники за безразрушително осигуряване на качеството и метрологични приложения. Те включват измервания на надвисналия катод/анод и тестване за примеси и включвания - най-често срещаните дефекти в акумулаторните клетки.

Надеждна CT проверка на акумулаторни модули
Много тесните допуски на компонентите и връзките, както и специалните изисквания за контактно заваряване, превръщат подреждането на акумулаторните клетки за производството на акумулаторни модули в предизвикателна задача. Компютърната томография със системите Comet Yxlon осигурява прецизни резултати от проверката за оценка на качеството на подреждането на клетките, заварките на корпусите, заварките на връзките на клетките и заварките на табовете. Освен това ламинирането с Comet Yxlon позволява измервания на надвеси на клетки, които вече са монтирани в модули.

Тестване на акумулаторни системи и пакети с компютърна томография
Когато акумулаторните модули се сглобяват в акумулаторна система, те се свързват към корпуса на системата - обикновено метална отливка - който действа като радиатор. Системите за изпитване Comet Yxlon CT позволяват на производителите да проверят тази връзка, за да се уверят, че всички компоненти са напълно функционални.

Запитване за продукт  

Още продукти в сферата на Компютърни томографи

Компютърни томографи (FF85 CT)

  • Серия: серия FF
  • Индустрия: Автомобилна, Електронна, Авиационна, Научноизследователска, Леярна, Производство на допълнителни продукти
  • Размер на дефекта: <1mm, >1mm

Микро CT система (FF20 CT)

  • Серия: серия FF
  • Промишленост: Автомобилна, Електроника, Авиационна и космическа промишленост, Научно-изследователска дейност, Полупроводници, Допълнително производство
  • Ра...