Каталог
Каталог

Kübler Group - Fritz Kübler GmbH

Kübler Group - Fritz Kübler GmbH

  • DIN EN ISO 9001:2015
  • Reach
  • RoHS

Kübler Group - Fritz Kübler GmbH

  • DIN EN ISO 9001:2015
  • Reach
  • RoHS

Oбратно към списъка

Измервателни системи за колела на Kübler Group - Fritz Kübler GmbH

Запитване за продукт  

Системи за измерване на скорост, определяне на позиция и измерване на дължина

Системите с измервателни колела на Kübler са идеалното решение за надеждно измерване на скорост, определяне на позиция и измерване на дължина в приложения с линейни движения. Те се записват ротационно чрез измервателното колело с прикрепен енкодер директно върху повърхността на измервания материал и се преобразуват в линейни данни. Вградените пружини осигуряват необходимата контактна сила на измервателното колело върху измервателната повърхност за надеждно получаване на измерените стойности.

Системите с измервателно колело се използват за регистриране на линейни движения

Линейното движение (1) на измервания материал се преобразува във въртеливо движение (2) чрез измервателно колело (или ремъчна шайба, или зъбно колело), което лежи върху него.
Присъединен инкрементален или абсолютен енкодер (3) регистрира това въртене и го преобразува в стойности на скоростта, позицията и разстоянието.
Линейната разделителна способност на системата с измервателно колело (mm) е резултат от съотношението между обиколката на измервателното колело и ротационната разделителна способност на енкодера (ppr).

Запитване за продукт  

Още продукти в сферата на Измервателни колела

Измервателни колела

Измервателните колела се използват в комбинация с енкодери за измерване на материали в дървообработващата, хартиената, металната, текстилната и пластмасовата промишленост. При избора на измервателно к...