Каталог
Каталог

PFISTERER Kontaktsysteme GmbH

PFISTERER Kontaktsysteme GmbH

  • DIN EN ISO 9001
  • DIN EN ISO 14001

PFISTERER Kontaktsysteme GmbH

  • DIN EN ISO 9001
  • DIN EN ISO 14001

Oбратно към списъка

Eлектрически съединител за високо напрежение (EHV) на PFISTERER Kontaktsysteme GmbH

Запитване за продукт  

Пълно портфолио за всички кабели с изключително високо напрежение

За първи път можете да полагате цели участъци от кабели и да получавате всички необходими фитинги от един източник благодарение на нашата широка гама фитинги за изключително високо напрежение. Новият асортимент за мрежи с изключително високо напрежение (СВН) включва нашите изпитани серии CONNEX и IXOSIL, сухи, щепселни кабелни съединения за трансформатори и газоизолирани разпределителни уредби (ГИС), кабелни накрайници и кабелни муфи (включително една щепселна конструкция). Изпитаните по тип аксесоари могат да свързват всички XLPE кабели от 300 kV до 550 kV и се адаптират индивидуално към използвания кабел.

Лесен монтаж
Колкото по-голям е обхватът на напрежението, толкова по-важен става лесният монтаж. Точно затова сме проектирали нашето оборудване за високоволтови съоръжения така, че да е възможно най-лесно за монтиране. За да постигнем това, сме добавили сложни детайли, като например въртящия се свързващ пръстен за кабелната връзка CONNEX размер 7, който позволява отворите за винтовете да се завъртят до подходяща позиция, вместо да се налага да се преместват тежките кабели EHV.

Връзки за всички форми на кабели
Независимо дали използвате алуминиеви, медни или едножични кабели с изолация: Нашата гама от фитинги EHV ви позволява да свързвате всички форми на кабели с максимална експлоатационна надеждност в продължение на няколко десетилетия. Това е така, защото силно използваните полеви контролни устройства се тестват индивидуално в съответствие с IEC 62067 преди доставката.
Гамата EHV включва:

EHV CONNEX суха, щепселна кабелна връзка
Докосваща се, потопяема, не изискваща поддръжка, съвместима с офшорните зони връзка, която може да се монтира на всички налични кабели със суха изолация. Друг плюс: вграденото в контактната система устройство за захващане на кабела за 420 kV+ осигурява надеждна защита срещу механични натоварвания, причинени от кабела, а също така улеснява полагането на кабела.

Свързващи елементи на устройствата EHV CONNEX за трансформатори и ГИС
Бърз за инсталиране, универсален и съвместим с приложения на закрито, открито и в морето: Свързващият елемент за устройства съчетава всички предимства на популярната система CONNEX в едно решение. Дизайнът му е много по-компактен от конвенционалните системи по EN 50299 и IEC 62271-209. Въпреки това, удължаващият адаптер позволява при необходимост накрайникът да бъде адаптиран към съответните стандарти.

IXOSIL ESS кабелен терминал
Благодарение на своя подсилен с фибростъкло кух изолатор и водоотблъскващ силиконов екран опорният терминал впечатлява с максимална механична стабилност. Не са необходими специални инструменти за свързване на проводниците към арматурата на главата, която е оборудвана с патентованите винтови съединители SICON. Алтернативно можете да изберете накрайника ESP, изработен от порцелан.

IXOSIL MSA приплъзващи се съединения
Благодарение на изпитаната им конструкция за приплъзване, няма да имате никакви проблеми с инсталирането на нашите IXOSIL приплъзващи се съединения. Техният водоустойчив външен корпус също гарантира максимална безопасност при работа. Използването на патентованите винтови съединения SICON позволява проводникът да бъде свързан с оптимална контактна сила и без специални инструменти. Екранирането може да се регулира в зависимост от вида на кабела и изискванията на клиента.

EHV CONNEX сухи, щепселни, газоизолирани кабелни гнезда
Компактното гнездо CONNEX свързва трайно кабели с всякакви форми и размери. Газовата изолация SF6 включва вградена система за следене на налягането на запълване.

НН аксесоари от експерти
PFISTERER е независим производител на кабелни аксесоари за всички видове кабели за средно и много високо напрежение. Освен кабелни аксесоари, най-широкото продуктово портфолио в света предлага и решения за специални приложения, както и пълна гама от аксесоари за монтаж и изпитване за гамата EHV.

Запитване за продукт