Каталог
Каталог

HME - Technologies GmbH

Oбратно към списъка

Самариево-кобалтови магнити (SmCo) на HME - Technologies GmbH

Запитване за продукт  

Тази група се формира от магнитите от самариев кобалт (SmCo5 и Sm2Co17). Техните основни елементи, т.нар. редки земни метали Sm и Nd, принадлежат към серията лантанидни метали от периодичната система на елементите.

Обща информация:
Магнитите SmCo се произвеждат чрез процес на синтероване. Те са анизотропни и могат да се намагнитват само в посоката на ориентация. По принцип за насищане на SmCo магнитите са необходими намагнитващи полета от около 30 до 45KOe.

Тези магнити притежават много високи магнитни свойства, отлична термична стабилност, като същевременно остават устойчиви на корозия. Тези характеристики правят SmCo магнитите идеални за приложения, изискващи устойчивост на различни температури и груби условия. Те осигуряват висока стабилност, но предизвикват и по-високи цени.

Влияние на температурата:
Магнитите SmCo имат работна температура до 300-350°C, в зависимост от класа и коефициента на пропускливост.

Приложения:
Насочване на снопове заредени частици, слушалки, системи за задържане, инструменти, високоговорители, магнитни лагери, магнитни съединения, магнитен резонанс, магнитни сепарации, микрофони, ускорители на частици, релета, превключватели, както и много други приложения.

Запитване за продукт