Каталог
Каталог

HME - Technologies GmbH

Oбратно към списъка

Феритни магнити на HME - Technologies GmbH

Запитване за продукт  

Материалът е съставен от железен оксид, стронций или барий и други добавени материали. Феритните магнити са много популярни и широко използвани поради отличната им устойчивост на размагнитване, корозия и ниската им цена.обща информация:


Феритните магнити се произвеждат чрез пресоване или синтероване. Тези магнити могат да бъдат както анизотропни, така и изотропни. Анизотропните сортове са ориентирани в посоката на производство и трябва да се намагнитват в посоката на ориентация. Изотропните марки не са ориентирани и могат да се намагнитват във всяка посока.

Основната форма се задава от матрицата, като сегмент, диск, пръстен, прът, шина и блок. След пресоването магнитът ще бъде изпечен, след това нарязан, шлифован и/или пробит, накрая намагнетизиран, ако е необходимо. Материалът може да издържи на корозия до голяма степен. Феритните магнити имат отлично съотношение цена/качество.

Този клас магнити са много твърди, крехки и изпълняват по-ниски енергийни характеристики в сравнение с други магнитни материали.
Температурни ефекти:
Магнитните свойства остават почти постоянни в температурния диапазон от -40°C до +250°C. Срещу висока температура магнитната сила ще намалее.
Приложения:
Твърдите феритни (керамични) магнити имат широк спектър на приложение. Най-често използваните приложения са:
електрически двигател, високоговорител, сензор, държач, разделител и др.

Допълнителна информация

Запитване за продукт