Каталог
Каталог

HME - Technologies GmbH

Oбратно към списъка

Алуминиум никел кобалтови магнети на HME - Technologies GmbH

Запитване за продукт  

Много чувствителни към насрещното поле, но силно устойчиви на корозия, за високотемпературно приложение с нисък температурен коефициент.

Обща информация:
Магнитите Alnico се произвеждат чрез процес на леене или чрез пресоване и синтероване. Магнитите са чувствителни към насрещно поле и силно устойчиви на корозия. Те могат да запазят магнетизма си до 550 °C и имат много нисък температурен коефициент.

Материалът е съставен от желязо, кобалт, никел, алуминий, мед и ниобий. Синтерованите алнико магнити могат да се изработват в по-сложни форми от лят алнико, които трябва да се обработват основно чрез шлифоване.

Температурни ефекти:
Алнико магнитите са склонни да бъдат много стабилни по отношение на температурата. Промените в намагнитването са обратими, а загубата на намагнитване може да се възстанови чрез повторно намагнитване при температури до 538 °C.

Приложения:
Магнитите Alnico се използват главно за високоговорители, микрофони, двигатели, измервателни уреди, махови генератори, сензори, държачи, стъпкови двигатели, системи за свързване, сензори за контрол на движението и др.

Запитване за продукт