Каталог
Каталог

E+E Elektronik Ges.m.b.H.

E+E Elektronik Ges.m.b.H.

  • DIN EN ISO 9001
  • DIN EN ISO 14001
  • IATF 16949

E+E Elektronik Ges.m.b.H.

  • DIN EN ISO 9001
  • DIN EN ISO 14001
  • IATF 16949

Oбратно към списъка

Сонда за влажност и температура с отопление за метеорологията (EE260) на E+E Elektronik Ges.m.b.H.

Запитване за продукт  

Измервателни характеристики

Сондата за измерване на влажност и температура EE260 има двойна система за нагряване (сензорен елемент и нагряване на сондата). По този начин се предотвратява образуването на конденз по сензорния елемент за относителна влажност, сензорната глава и капачката на филтъра. Поради това сондата осигурява прецизни и надеждни резултати от измерванията дори в случай на постоянно висока влажност.

Друго предимство на двойната система за нагряване е много краткото време за реакция и бързото възстановяване след кондензация.

Покритието на сензора E+E подобрява дългосрочната стабилност и експлоатационния живот в прашни и корозивни среди.

Компактен и здрав

Иновативният корпус на EE260 съчетава в една сонда нагряваща се глава за измерване на влажност и допълнителен температурен сензорен елемент.

Благодарение на компактния си дизайн сондата е съвместима с наличните в търговската мрежа ротационно-симетрични сензорни радиационни щитове.

Здравият корпус IP67, изработен от UV- и топлоустойчив еластомер, предпазва вътрешната електроника от влиянието на околната среда и механични повреди.

Аналогови и цифрови

Сондата EE260 предоставя измерените данни едновременно на два свободно конфигурируеми изхода за напрежение и чрез интерфейс RS485 (Modbus RTU).

Въз основа на измерените стойности на влажността и температурата EE260 изчислява допълнителни величини, свързани с влажността, като температура на точката на оросяване, абсолютна влажност или съотношение на смесване.

Типични приложения

Метеорологични метеорологични станции
Системи за предупреждение за времето (пътно движение, летища)
Откриване на опасност от заледяване

Запитване за продукт  

Още продукти в сферата на Датчици за влага

Сензор за влажност/температура (EE212)

Сензорът за влажност (RH) и температура (T) EE212 със сменяем сензорен модул е оптимизиран за взискателни приложения за контрол на климата в най-различни индустрии.

Многофункционалн...

Датчици за влага

Високопрецизни цифрови и капацитивни сензори за влажност за масови приложения.