Каталог
Каталог

FLUKE Process Instruments GmbH

FLUKE Process Instruments GmbH

  • DIN EN ISO 9001:2015
  • DAkkS-Akkreditierung
  • WEEE (2002/96/EG)
  • RoHS

FLUKE Process Instruments GmbH

  • DIN EN ISO 9001:2015
  • DAkkS-Akkreditierung
  • WEEE (2002/96/EG)

Oбратно към списъка

Система за термично профилиране Datapaq® Food Tracker® на FLUKE Process Instruments GmbH

Запитване за продукт  

Системите за температурно профилиране Datapaq® Food Tracker® се състоят от регистратор на данни, защитна термична бариера и софтуер Insight. Със системата Datapaq можете да гарантирате качеството и безопасността на приготвяните от вас меса, птици, хлебни изделия и готови за консумация ястия.

Системите Datapaq, проектирани да издържат на най-тежките условия, преминават през фурната или фризера заедно с хранителния продукт, като правят пълен запис на температурите на продукта. Можете да наблюдавате температурата на продукта по време на целия цикъл на готвене/замразяване в статични или конвейерни фурни, както и в парни печки, фритюрници и шокови фризери.

Софтуер Food Tracker Insight

Използвайте софтуера Insight, за да превърнете необработените данни в смислена информация за вашия процес, включително незабавни отчети за летален изход. Документирайте процеса си за повишаване на производителността, както и за официална документация, като например HACCP. Функциите включват:

Анализ на процеса: Автоматично изчисляване на всички критични контролни точки на процеса, за да се удовлетворят изискванията на HACCP.
Изчисляване и докладване на леталитета: Използвайте точни изчисления на леталитета за риска от микроорганизми във вашия конкретен процес и продукт (стойност на Fo), като гарантирате, че храната ви е с най-високо качество.
Оптимизиране на процеса и откриване на грешки: Бързо откривайте точната позиция на горещи или студени точки във фурната, като свеждате до минимум производствените загуби.
Докладване: Генерирайте сертифицирани и проследими доклади за профила, за да задоволите всички нужди от документация за валидиране на HACCP.
Мониторинг: Наблюдавайте на компютъра си точния момент, в който продуктът ви достига необходимата безопасна температура на готвене.

Регистратор на данни MultiPaq21

Регистраторът на данни MultiPaq21 има до осем канала (тип Т или К), което ви позволява да събирате температури на продукта и околната среда от до осем места едновременно. Използвайки гъвкави термодвойки, температурните сензори могат да бъдат позиционирани точно в продукта, на повърхността или във въздуха. Те могат да записват температури, без регистраторът на данни или неговата маса да влияят на характеристиките на реакция на сензорите и по този начин на точността на показанията.

Регистраторът на данни е проектиран да издържи и на най-неблагоприятните приложения в хранително-вкусовата промишленост и е с клас на защита IP67 със специални водоустойчиви връзки за термодвойки, предпазващи от пара, водни душове и рутинни процедури за почистване. Регистраторът съхранява до осем профила, преди да се наложи да бъде изтеглен.

Термични бариери
Използвайки същата изолационна технология като тази, използвана в "черните кутии" на самолетите, термичните бариери Datapaq са разположени в здрав корпус от неръждаема стомана, проектиран да издържи дълги години. Термичните бариери Datapaq могат да издържат на най-тежките индустриални условия за готвене, включително готвене на пара, дълготрайно печене на висока температура или дори пържене на светкавица, при което цялата система е потопена в масло.

За разлика от други търговски системи, не е необходимо да защитавате регистратора на данни вътре в продукта си. Тъй като бариерата може да бъде разположена далеч от продукта, характеристиките на нагряване на продукта няма да бъдат повлияни от оборудването за мониторинг.

Термодвойки

Термодвойките (тип Т или К) се доставят с водонепропускливи съединители и позлатени връзки, за да се осигури степен на защита IP67 на логера. Надеждността и точността са гарантирани в най-неблагоприятните среди, включително пара, вода и конденз. Термодвойките могат да се смесват, съчетават и разменят в зависимост от вида на процеса и продукта. Дължината на кабела на термодвойката също може да бъде персонализирана, за да отговаря на точните изисквания на процеса.

Аксесоари

За да допълни температурното профилиране при обработка на храни, Datapaq предлага разнообразни аксесоари, включително:

Радиотелеметричната система Food Trackerви позволява да виждате в реално време какво се случва с вашия продукт по време на процеса на топлинна обработка. Можете да сравнявате действителните температури на продукта със спецификацията по време на процеса и да оптимизирате времето на цикъла. За подробна информация изтеглете брошурата Food Tracker Radio Telemetry System.

Системата за следене на хранителни продукти и джигитгарантира повторяемост на профила при конвейерни процеси. Тавата за храна може да се използва, без да се спира конвейерната линия или да се нарушава производството. Тавите за храна са предназначени за малки продукти, като например пилешки хапки. Термоджойстикът е проектиран за широки конвейерни процеси, като например големи пекарни. За подробна информация изтеглете брошурата "Тава за храна и джойстик".

Сензорът за влажност измерва влажността, както и температурата в процеси с температура до 200°C/400°F. Този сензор е идеален за приложения за печене, като например изпитание/проверка, а също и там, където измерванията на влажността могат да се използват за потвърждаване на контрола на пещта, оптимизиране на добивите и подобряване на качеството. За подробна информация изтеглете брошурата за сензора за влажност.

Запитване за продукт  

Още продукти в сферата на Уреди за измерване на температура

Уреди за измерване на температура (Raynger 3i Plus)

Високотемпературният ръчен инфрачервен термометър Raytek® Raynger 3i Plus е проектиран така, че да отговаря на изискванията за ефективност на процесите в много промишлени приложения, включителн...

Системи за профилиране на топлинна обработка на пещи Datapaq®

Системата Datapaq Furnace Tracker за термична обработка на метали от Fluke Process Instruments включва регистратор на данни Datapaq TP6, термобариера по избор (Datapaq TB40 или TB49), термодвойки и...

Системи за изследване на равномерността на температурата в пещта Datapaq®

Системата Datapaq Furnace Tracker за изследване на равномерността на температурата (TUS) от Fluke Process Instruments включва възможност за избор на регистратор на данни (TP6 или XDL12), избор на т...

Пещни системи Datapaq® за измерване на температурни профили

Системите за специализирано профилиране Datapaq Furnace Tracker на Fluke Process Instruments включват регистратори на данни Datapaq TP6 и Datapaq DP5, стотици специфични за приложението термични ба...

Уреди за измерване на температура (Datapaq® Oven Tracker® XL2 )

Datapaq® предлага системата Oven Tracker® XL2 - най-новото поколение системи Oven Tracker за надеждно, всеобхватно, интелигентно и лесно за използване профилиране на температурата във фурна...