Каталог
Каталог

ITT Enidine GmbH

Oбратно към списъка

Вибрационни амортисьори за машини (Visco-Elastic Support (VES)) на ITT Enidine GmbH

Запитване за продукт  

Защита на структурите

Една от най-ефективните форми на възобновяема енергия е хидроенергията. Типичната водноелектрическа централа произвежда електроенергия чрез използването на хидрогенератори. С течение на времето, поради високочестотните вибрации, възбуждани от периодични и стохастични сили от хидравличните машини и генераторите, често възникват проблеми във връзка с тези генератори. Обикновено вибрациите са най-силни в направляващия лагер над ротора на генератора, като причиняват значителни повреди на генератора и околната конструкция.

ITT Enidine разработи нова гама от вискозно-еластични опорни продукти (VES), които осигуряват подобрени динамични характеристики на лагерната система на ротора и намаляват топлинната сила, действаща върху носещата конструкция на лагера.

Принципът на действие на VES е да се осигури висока динамична коравина с допълнително демпфиране за лагерната система на ротора, като същевременно се поддържа ниска статична коравина за топлинното движение.

По този начин се намалява динамичната реакция на генератора и се избягва предаването на прекомерни топлинни сили към съответните конструкции, като по този начин се удължава животът на генератора, както и на конструкцията и се увеличава изходната мощност на електроцентралата.

  • ITT Enidine персонализира моделите, за да отговори на вашите точни изисквания. Свържете се с нас, за да обсъдим вашите изисквания за приложение.

Запитване за продукт