Каталог
Каталог

HME - Technologies GmbH

Oбратно към списъка

Неодим Феро Бор Магнити (NdFeB) на HME - Technologies GmbH

Запитване за продукт  

Най-добра магнитна производителност и енергия. Магнитът NdFeB в момента е най-силният, който се предлага.

Обща информация:
Магнитите от неодимово желязо и бор (NdFeB), от класа на редкоземните, се предлагат на пазара от средата на 80-те години на миналия век. Тяхната популярност бързо нараства поради високия им продукт на максимална енергия и широката гама от налични форми, размери и класове.

Днес е възможно да се постигне реманентност от над 1,4 Тесла. Понастоящем се предлагат енергийни продукти с мощност до 50MGOe. По-голямата част от NdFeB магнитите са анизотропни и могат да се намагнитват само в посока на ориентация. По принцип за насищане на NdFeB магнитите са необходими намагнитващи полета от около 30KOe.

Важен недостатък на NdFeB магнитите е тяхната чувствителност към корозия. Затова, за да се предотврати нежеланото окисление, завършените магнити се покриват с цинков, никелов, калаен, ал-, ау- или епоксиден слой. Магнитите NdFeB се произвеждат на големи блокове, които се пресоват в матрица и след това се изпичат. От големия блок се изрязва по-малък блок, диск, пръстен, шина или ротор с помощта на компютърно контролиран електропровод или с диамантено острие, пробива се със специални свредла и накрая се шлифова.

Колкото по-дълго, толкова повече NdFeB магнитите ще заменят, където е възможно, SmCo магнитите, поради по-ниската им цена.
Температурни ефекти:
Магнитните свойства на NdFeB се влошават значително при излагане на температури над 130°C, в зависимост от класа на материала и коефициента на пропускливост. По правило NdFeB магнитите с по-висок коефициент на пропускливост могат да издържат на по-високи температури без загуба на магнитни свойства. Възможни са експлоатационни температури до 200°C.

Приложения:
Двигатели, генератори, насочване на снопове заредени частици, слушалки, системи за задържане, прибори, високоговорители, магнитни лагери, магнитни съединения, магнитен резонанс, магнитни сепарации, микрофони, ускорители на частици, релета, превключватели, както и много други приложения.

Запитване за продукт