Каталог
Каталог

CPLP - Comunidade dos Países de Língua Portuguesa

CPLP - Comunidade dos Países de Língua Portuguesa

CPLP - Comunidade dos Países de Língua Portuguesa

25.07.2024 10:07

"I среща на културата и бизнеса на португалоезичните страни" ще се проведе в Бразилия от 8 до 13 юли 2024 г.

С институционалната подкрепа на Общността на португалскоговорящите страни (CPLP) събитието се насърчава от Института за млади износители (IJE), член на консорциума EEN Brasil - бразилското ядро на Enterprise Europe Network (EEN), ръководено от Бразилския институт за информация в науката и технологиите (Ibict).


Срещата събира представители на деветте държави членки на Общността на португалските съседи (CPLP) и "има за цел да засили културното и икономическото сътрудничество между членовете на общността", казва Ibict.


Програмата включва лекции, кръгли маси, семинари, правителствени програми и бизнес кръгове.

Церемонията по откриването ще се проведе на 8 юли в Аудиториума на Националния музей и "ще събере на едно място всички правителствени и бизнес институции. На 12.07. в рамките на събитието ще се проведат търговски панаир и изложение в Технологичния парк на Бразилия - BIOTIC с участието на чуждестранни компании", казва Ибик, като съобщава, че ще има "бизнес кръгове и събитието "BIOTIC". ще има "бизнес кръгове и събитието "The Match", среща за представяне на бизнес модели за дипломатическата мисия, принадлежаща към посолствата на CPLP в Бразилия, която ще се проведе в ограничен режим.