Каталог
Каталог

Kübler Group - Fritz Kübler GmbH

Kübler Group - Fritz Kübler GmbH

  • DIN EN ISO 9001:2015
  • Reach
  • RoHS

Kübler Group - Fritz Kübler GmbH

  • DIN EN ISO 9001:2015
  • Reach
  • RoHS

29.06.2024 02:06

Магнитни системи за измерване на дължина

Безконтактно измерване на позиция, подходящо за най-сурови условия.

В линейната магнитна измервателна система сензорната система, известна също като сканираща глава или сензор, се води безконтактно по кодирана магнитна лента. Можете да избирате между инкрементални и абсолютни сензори. Измервателната система е нечувствителна към прах, стърготини и влага и е устойчива на много течности и масла. За съответните приложения се предлага широка гама от интерфейси. Kübler винаги ви предоставя оптималната сензорна технология за вашето приложение. Това е подкрепено от безброй възможности за поръчка и възможност за реализиране на модификации и специални решения за вас.


Инкрементална или абсолютна измервателна система Измервателната система се състои от сензор и съответната магнитна лента. Можете да избирате между инкрементални и абсолютни измервателни системи.


Инкрементални
Инкрементални измервателни системи определят действителната позиция или изминатото разстояние чрез отчитане на импулси чрез подходящ контролер.
В магнитната система за измерване на дължината се анализират промените в полюсите на магнитната лента и се интерполират междинните стойности.

Абсолютни
Абсолютни измервателни системи използват уникален кодов модел за определяне на съответната позиция. За разлика от инкременталната система, абсолютната измервателна система не се нуждае от референтен ход. В случай на прекъсване на електрозахранването текущата позиция е налична веднага след повторното включване.

Още новини




Търговски панаирВсичко за автоматизацията Кемниц Представлявано от:


Лятото е в разгара си, а с него идват и редица вълнуващи търговски панаири и събития, които...

Надеждният пренос на индустриален Ethernet вече е възможен и в размер 85 мм.

Пръстенът за...


Прецизно и надеждно измерване - подходящо за използване в най-тежките условия на ок...

Просто. Свързани в мрежа. Независим.
Нови енкодери PROFIsafe, базирани на платформата Industrial Ethernet.